понеділок, 06 квітня 2020 00:53

Зважитися на секс на одну ніч – це подолати власну несвободу - Галина Шиян

Автор: Тарас Подолян
  Галина Шиян
Галина Шиян

"Тривалий час я вважала, що люди достатньо не говорять і не пишуть про секс через те, що ця тема табуйована. А насправді зробила для себе велике відкриття: секс людям не настільки важливий. Комусь він важливий дуже сильно, комусь зовсім мало. Більшості – десь посередині". Такими думками Gazeta.ua поділилася письменниця Галина Шиян.

"Мені неважлива їжа. Я би з радістю перейшла на такий режим, щоб весь тиждень харчуватися якось одною таблеточкою, і раз на тиждень зробити собі гурманський обід. Мені подобається, що їжа пов'язана з гурманством, з соціалізацією, коли це гарна подача, формат спілкування. Але той факт, що ми щодня мусимо думати про те, щоб щось закинути в шлунок, мене дратує. Я допускаю, що є люди, в яких подібне ставлення до сексу. Їхній аргумент: без їжі ти помреш, а без сексу – ні", - каже вона.

"Зважитися на секс на одну ніч – це подолати власну несвободу. Адже ти ризикуєш відчуттям безпеки. Я завжди любила безпеку і страшилася ризиків. Щоб зважитися на цей ризик, потрібна довіра. Але завдяки такому досвіду я змогла відокремити секс від емоцій і прив'язаностей. У мене якраз було дуже часто навпаки: емоційна закоханість давала неправильну побочку в плані сексу через надмірні очікування. А згодом зрозуміла, що кохання і секс можуть бути між собою не пов'язані, і що в цьому немає нічого поганого.

Є англійська метафора "make love": в сенсі, що через фізіологічний контакт ти вибудовуєш емоційний. У нас же завжди вважалося навпаки: ти спочатку маєш людину полюбити, пізнати, а лише тоді можна досліджувати вашу сексуальну сумісність.

В часи мого дитинства і юності хлопці презервативи зневажали, мовляв, це те саме, що нюхати квітку в протигазі, а оральні контрацептиви для дівчат вважалися страшною отрутою

Кузена з-за кордону розповідала, як вона зійшлася зі своїм хлопцем, з яким вони вже довго живуть у щасливому шлюбі з дітьми. Казала: "Після десяти разів фізичного контакту я зрозуміла, що, можливо, я його й трошки люблю". Не треба накладати на секс сакральність. Це просто може бути час, який ти класно з кимось провів. Хоча та людина може бути тобі нецікавою в інших аспектах.

В часи мого дитинства і юності хлопці презервативи зневажали, мовляв, це те саме, що нюхати квітку в протигазі, а оральні контрацептиви для дівчат вважалися страшною отрутою, після якої дівчина не зможе народити дітей. Відповідно всі рано вагітніли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приємний карантин: назвали 5 маловідомих ерогенних зон в жінок

Сексуально позитивна культура дуже важлива для суспільства. Вона знімає багато проблем і суспільної напруги. Секс – це не те, що ти маєш від когось отримати, а те, що ви можете прикольно зробити разом", - вважає Галина Шиян.

Під час карантину хворій людині треба утримуватись від інтиму щонайменше 7 днів. Це не тому, що вірус передається статевим шляхом. Як і в щоденному житті, під час сексу безліч дотиків, а саме цей шлях зараження один із найпоширеніших.

За словами професора медичних наук Пола Хантера, в найбільшій зоні ризику ті партнери, які не живуть разом, або ж ті, які входять в групу вразливих до вірусних захворювань. Їм експерти особливо рекомендують утриматися від сексу.

Зараз ви читаєте новину «Зважитися на секс на одну ніч – це подолати власну несвободу - Галина Шиян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути