неділя, 10 липня 2016 18:49

Секс в першу шлюбну ніч: старовинні та сучасні традиції в різних країнах світу
9

Зараз вважається нормою, коли секс у молодят відбувається задовго до весілля. Але колись перша шлюбна ніч супроводжувалася цілим ритуалом, який особливий у кожного народу. Найцікавіші старовинні та сучасні традиції першої шлюбної ночі зібрав сайт ХОЧУ.ua.

Як проходила перша шлюбна ніч в Європі

 

У середні віки в країнах Європи існувала традиція, за якою наречена повинна була провести ніч не з чоловіком, а з феодалом. Історики наводять різні аргументи з приводу появи такого звичаю. Одні стверджували, що позбавлення невинності - це небезпечна процедура, підвладна лише божествам, а феодал брав на себе повну відповідальність за те, що відбувається і оберігав подружжя від гніву богів.

Інші нарікали на задоволення своїх сексуальних потреб і бажання бути вище всіх, адже від некрасивих наречених феодал міг легко відмовитися, а з гарними це правило виконувалося завжди. Правда, в кінці XVI століття в Швейцарії відмовилися від такого звичаю, а в Німеччині його замінили на викуп.

Секс в першу шлюбну ніч в Африці

 

У деяких племенах Африки в першу шлюбну ніч було прийнято вибивати дівчині два передні зуби. Це символізувало заміжжя - щось на зразок обручки. Заміжні жінки не соромилися своєї беззубої посмішки та демонстрували її всім, в той час як незаміжні - прикривали роти.

В Самоа перша шлюбна ніч повинна була обов'язково пройти в колі сплячих родичів нареченої. Тільки наречені повинні займатися любов'ю безшумно, щоб ніхто не прокинувся. В іншому випадку, чоловіка чекала серйозна прочуханка від родичів. Саме тому, багато чоловіків Самоа перед першою шлюбною ніччю змащують тіло маслом: так вириватися легше і не так боляче переносяться побої.

Секс в першу шлюбну ніч в Північній Африці припускав почергове злягання нареченої з гостями на весіллі. Кожен гість повинен був подарувати нареченій особливий подарунок.

Існували племена, в яких було прийнято позбавляти дівчаток невинності в зовсім юному віці - до початку місячних. Це повинен був зробити абсолютно сторонній чоловік. Найчастіше ним опинявся мандрівник, що проходить через село. Якщо під час початку місячних дівчинка залишалася незайманою, це вважалося справжньою ганьбою, вона могла ніколи не вийти заміж.

 

У племені бахту, в Центральній Африці, замість сексу в першу шлюбну ніч молодята повинні були битися до світанку, а потім розходитися по рідних домівок і відсипатися. У наступну ніч молодята знову билися. І так тривало до тих пір, поки вони не вихлюпували всю ненависть один на одного на роки вперед. Іноді такі бої закінчувалися смертельним результатом.

У деяких африканських народностей була традиція по здійсненню акту дефлорації за допомогою спеціальних інструментів. Така міні-операція проводилася найстарішими жінками.

Іноді цю процедуру замінювали на природну, але позбавити невинності дівчину повинен був не чоловік, а батько або старший брат нареченого, а також жрець або старійшина.

У племені арунта позбавити дівчину невинності повинні були друзі майбутнього чоловіка. Чоловік обирав двох-трьох приятелів, ті викрадали наречену і кожен з них займався з нею сексом. Коли дівчина позбавиться невинності, до неї в будинок впритул до самого весілля, міг прийти кожен бажаючий і зайнятися з нею сексом, щоб зняти пробу з новоспеченої жінки.

Як проходить перша шлюбна ніч у мусульман

 

Перша шлюбна ніч у мусульман практично не змінилася з давніх часів. У більшості існує донині звичай демонструвати родичам нареченого простирадло, на якому молодята займалися сексом. Плями крові свідчили про невинність нареченої, якщо їх не було - дівчину вважали порочною, це була ганьба всієї сім'ї. В даний час, це правило дотримується тільки в деяких регіонах.

Перед першою шлюбною ніччю мусульмани повинні дотримати ряд звичаїв:

1. Перша шлюбна ніч у мусульман проходить тільки після того, як наречена перевезе в будинок чоловіка всі необхідні речі. Придане для дівчинки починають збирати з малих років, у неї має бути не менше 40-ковдр і подушок. Постільні приналежності мають бути прикрашені і зшиті власноруч (деякі приналежності купувати не забороняється)

2. Перш ніж приступити до близькості, чоловік має покласти руку на голову дружини, похвалити її, сказати кілька лагідних слів і закінчити промову фразою: іменем Аллаха. Потім, молодята читають дві ритуальні молитви, після чого, чоловік читає ще одну молитву, в якій просить благословити Аллаха на спільне життя і в разі розлучення допомогти їм зберегти дружні відносини.

3. Чоловік повинен піднести дружині безліч солодощів і смачних напоїв. Обов'язковими продуктами на столі вважалися мед і молоко. Чоловік має бути м'яким і ніжним при спілкуванні з дружиною, розташувати її до себе, поговорити. Непристойні інтимні стосунки заборонені Кораном. Жінці не можна відштовхувати чоловіка, адже це могло привести до сумних наслідків. Також новоспечена дружина не повинна бути байдужою і холодною.

4. Вранці, після першої шлюбної ночі, чоловік і жінка проводять ритуал обмивання і приступають до прийому їжі. Часто накривають стіл і запрошують родичів.

Як проходить перша шлюбна ніч у чеченців

 

У чеченців перша шлюбна ніч проходить на третій день весілля. Раніше для здійснення ритуалу, чоловік надягав спеціальний костюм, який попередньо був йому подарований родичами нареченої. В цей час жінка мала бути готовою в спальні, куди її приводять заміжні подруги.

Перед інтимною близькістю, чоловік повинен відкрити Коран і помолитися Аллаху, потім закрити книгу щільним полотном і приступити до позбавлення невинності дружини. Якщо подружжя не було знайоме до весілля, статевий акт не був обов'язковою умовою в першу шлюбну ніч, вони мали спочатку познайомитися.

У кімнаті, де сплять молодята не повинно бути нікого, навіть тварин.

Перша шлюбна ніч у мусульман в Дагестані

 

У дагестанців перша шлюбна ніч проходить по-особливому: її перетворюють в обряд єдиноборства. Чоловік буде гідний жінки тільки в разі виграшу. Наречену готують до поєдинку з самого дитинства, а в першу шлюбну ніч їй голили голову, змащували відкриті ділянки шкіри жиром, вдягали у костюми з безліччю вузлів, стягували спецодяг шнуром, який повинен зберегти незайманість.

В кімнату, де проходив бій нікому не можна заходити, можна було тільки підслуховувати і підглядати. За стародавніми звичаями хлопець зобов'язаний був перемогти дівчину і бій тривав до переможного.

Якщо бій проходив дуже довго, наречену вмовляли здатися, спеціально не давали їй пити і їсти, зате робили все для нареченого.

Чим швидше чоловік розв'яже всі вузлики на спецодязі, тим швидше він зможе опанувати дружиною. Бій проходив без зброї, а тілесні ушкодження наносити не заборонялося.

Як проходить перша шлюбна ніч у циган

 

Перша шлюбна ніч у циган називається виносом честі і вважається найголовнішим обрядом на весіллі. Наречена повинна зберігати цноту до шлюбу, в іншому випадку, вона зганьбить свою сім'ю. Молодята разом з трьома поважними дамами з обох сімей йдуть в окрему кімнату, де перевіряють невинність нареченої.

Секс молодят проходить без свідків, але наречений зобов'язаний винести покривало із слідами дівочої крові.

За іншою версією, три дами позбавляють дівчину невинності, за допомогою простирадла, намотаного на палець, щоб молодята не змогли сфальсифікувати невинність нареченої. Є ще одна версія першої шлюбної ночі у циган - наречений з нареченою повинні зробити перший статевий акт на банкетному столі в присутності гостей. Коли невинність дівчини доведена, пані кладуть простирадло зі слідами на піднос, обсипають його червоними стрічками і виносять до гостей. Стрічки роздають рідні нареченого за певну плату. Після обряду наречену переодягають в червону сукню, заплітають їй коси і знімають фату.

Перша шлюбна ніч на Русі

 

За часів Київської Русі дошлюбні відносини не заборонялися - це було повсюдним явищем. Деякі молоді люди встигали пожити один з одним та шлюбу, а іноді обзаводилися дітьми. У деяких поселеннях був поширений пробний шлюб, по нашому - цивільний. Молоді люди жили разом, ділили побут, народжували первістка, а вже потім могли одружитися, якщо не передумали.

Деякі традиції Русі були схожі на варварські. На весіллі кожен чоловік міг помацати і облапати наречену так, як це мало було відбуватися під час шлюбної ночі. Наречену навіть могли роздягнути на весіллі до нижньої сорочки, щоб продемонструвати весь сік. Коли весілля підходило до кінця, молоді усамітнювалися в окремій кімнаті, а гості підслуховували і підглядали під дверима, щоб молодята були зайняті один одним, а не сном.

 

Секс мав тривати до ранку, чому сприяли гості - вони кричали частівки з сексуальним підтекстом. Вранці наречений з нареченою надавали докази позбавлення невинності. Якщо у чоловіка нічого не вийшло, він міг повторити спробу ще два рази, якщо і тоді не впорався зі своїм обов'язком, нареченого замінювали на більш досвідченого чоловіка. У деяких селах було прийнято проводити першу шлюбну ніч разом зі старшими братами нареченого, які приходили на допомогу недосвідченому хлопцю в разі чого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 видів неймовірного сексу, які варто спробувати

Зараз ви читаєте новину «Секс в першу шлюбну ніч: старовинні та сучасні традиції в різних країнах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути