середа, 27 липня 2016 13:27

Пристрій для масажу "обличчя, скальпа і тіла": захоплююча історія вібратора
9

Від медичного пристосування до "персонального масажера спини" - вібратор пережив багату і насичену історію. У XIX столітті вібратори використовували тільки лікарі як мало не єдиний засіб для лікування жіночої істерії. Такий діагноз ставили всім сексуально незадоволеним жінкам, які від аноргазмії починали вести себе неадекватно.

У XX столітті вібратори стали використовуватися для особистого застосування, але ніколи не рекламувалися як пристосування для сексу. Замість цього виробники туманно описували "цілющі властивості персональних масажерів" на кшталт "циркулюючої стимуляції і здорової сяючої шкіри".

Лише десятиліття потому, коли жіноча сексуальність все ж була визнана існуючою, а сам секс став не тільки актом розмноження, вібратори стали тим, чим були насправді завжди - девайсами для отримання задоволення.

1. Масажний вібратор Арнольда, 1909.

 

Що спільного у допотопних секс-іграшок і Марка Твена? Правильно. Масажер Арнольда. З чуток, письменник використовував ранню модель пристрою для власних потреб. Більше схожий на ручний міксер, масажер Арнольда рекламувався як "ексфоліатор для обличчя, що зберігає вічну молодість".

2. Вібратор Vibra King, 1922.

 

На вигляд нагадує сучасний фен. Так само, як і всі попередні, позиціонувався як "засіб для краси обличчя" і рекомендувався як подарунок на весілля.

3. Wahl Hand-e, 1940.

 

Упаковка стверджує, що пристрій призначений для масажу "обличчя, скальпа і тіла". Якої конкретно частини тіла - цнотливо не уточнюється. На відміну від своїх попередників, цей продукт був значно тихішим і не видавав звуків працюючої вранці дрелі.

4. Пристрій для перукарів Oster Stim-u-lax for Barbers, 1948.

 

Можливо, його дійсно спочатку задумували для перукарів, аби ті масажували голови клієнтів. Але звичайні громадяни зовсім скоро здогадалися, що "стім-у-лакс" можна застосовувати і в спальні - особливо любителям інтенсивних рольових ігор.

5. Вибратор "Ендіс", 1942.

 

Супермеханічний "Ендіс" поліпшував циркуляцію крові - так стверджувала упаковка. Чому? Бо всі персональні масажери, що продавалися на ринку, повинні були знімати напругу в м'язах - інакше їх би просто не купили. Але у цього пристосування було безліч дуже цікавих насадок на всі випадки життя.

6. Ручний апарат Niagara, 1968.

 

Перший в світі масажер, обладнаний регулятором швидкості, міг наближати або відтягувати оргазм. Ну, або біль у спині, якщо використовували його за "прямим" призначенням. Крім того, це був перший пристрій, який можна було використовувати як зовні, так і всередині. Правда, перетягувати його з місця на місце було не надто зручно.

7. Масажер Norelco, 1969.

 

Це був перший пристрій такого роду і прототип нині існуючого Hitachi Magic Wand, який, може, хто і використовує для зняття напруги в м'язах, але частіше його все ж можна побачити в порно.

8. Персональний вібратор, 1970.

 

Перший в світі девайс, який став схожим на секс-іграшки, які продаються до сьогодні. Таким чином виробники відзначили, що на дворі вже трапилася сексуальна революція і можна сміливо називати речі своїми іменами. Ну, або масажувати ним ноги, як намальовано на упаковці.

9. Електромассажер ВП-1, 1983.

 

На території СРСР, як відомо, сексу не було дуже довго. Тому "масажери" випускали, але для яких цілей вони були призначені, люди здогадувалися виключно практичним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 неймовірних фактів про оргазм

Зараз ви читаєте новину «Пристрій для масажу "обличчя, скальпа і тіла": захоплююча історія вібратора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути