середа, 14 вересня 2022 17:44

Хороший сон і мінімум стресу: психолог назвала дієві "ліки"

Автор: unsplash.com
  Секс та мастурбація допомагають боротися зі стресом
Секс та мастурбація допомагають боротися зі стресом

У нашому суспільстві все більше людей перестає соромитися говорити про секс та самозадоволення. Це є невід'ємною частиною повсякденності. На жаль, нині більшість пар мусили розлучитися. Постійні проблеми, турботи, переживання відкинули інтимне життя на другий план, що може нашкодити не лише стосункам, а й здоров'ю.

Секс та мастурбація – хороший засіб від стресу та тривоги, а ці відчуття уже пів року не покидають жодного українця, говорить психолог-сексолог Ольга Грачевська.

"Психологічне та фізичне здоров'я як жінок, так і чоловіків безпосередньо пов'язане з якістю статевого життя, - пояснює Грачевська. - Під час оргазму організм виробляє "хороші" гормони, наприклад, дофамін, адреналін, окситоцин, пролактин, мелатонін. Під їхньою дією наш організм розслаблюються та оновлюються. Настрій покращується, відчуваємо прилив сил. Звичний секс зараз для багатьох пар є розкішшю. Через війну більшість живуть на відстані. Жінки за кордоном, чоловіки лишилися в Україні. У таких випадках чудовою альтернативою є мастурбація. Здебільшого вона не тільки не шкідлива, але й корисна, бо допомагає позбутися нервової напруги, стресу, покращує сон".

Крім позитивного впливу на організм, мастурбація може допомогти втримати емоційний зв'язок пари.

"Знову ж повернемося до проблеми відстані між закоханими. Зараз кожен заклопотаний своїми турботами, у багатьох не завжди є час навіть щодня зідзвонюватися, - каже психолог. – З часом це може утворити велику прірву між парою. Тут згадуємо, що інтим – це одна із запорук здорових стосунків, яка може зберегти чи навіть відновити їх, коли почуття починають холонути. Не ігноруйте свої бажання, якщо збуджені, маєте потяг до свого коханого чи коханої, розкажіть їм про це, говоріть про свої бажання, розігрівайте фантазію. Також є така хороші річ, як секс онлайн. Використовуйте інтимні іграшки, можете навіть подарувати один одному такі. Користуйтеся ними й думайте про другу половинку. До речі, така практика може не лише утримати вогник у стосунках, а й покращити їх, зблизити пару, яка раніше таке не робила, допомогти стати їм більш розкутими. На щастя, нині вибір величезний і для жінок, і для чоловіків, і для пари разом. Обирайте, що подобається, пробуйте щось нове".

Автор: unsplash.com
  Магазин "У ліжку" продає різні стимулятори, якими можна керувати зі смартфона
Магазин "У ліжку" продає різні стимулятори, якими можна керувати зі смартфона

Якщо надумали придбати секс-іграшки, то не забувайте, що їх теж варто обирати ретельно. Щоб не нашкодити здоров'ю, звертайте увагу на якість матеріалів, з яких зроблені, звертайтеся до перевірених магазинів. Одним із таких є секс-шоп "У ліжку". Працюють понад 10 років. Пропонують широкий асортимент інтимних товарів, зокрема "розумних" іграшок, які зроблять сексуальне життя ще більше яскравим, допоможуть пізнати нові відчуття.

Детальніше дізнавайтеся на сайті магазину https://vposteli.ua/.

Зараз ви читаєте новину «Хороший сон і мінімум стресу: психолог назвала дієві "ліки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути