понеділок, 14 листопада 2016 23:13

Як знову стати коханцями: поради секс-терапевтів

Автор: sovetclub
 

Немає двох пар, у яких були б одні й ті ж проблеми, як немає на світі двох однакових людей. Все ж скарги, з якими пари йдуть до терапевтів, багато в чому схожі.

Про це пише psychologies

Ми з чоловіком живемо без близькості, як сусіди

"Багато жінок приходять за допомогою, бо з їх стосунків з чоловіками зникла романтика. Чоловіки більше не виявляють ініціативу в сексі, - говорить секс-терапевт Стівен Снайдер. - Виникає порочне коло: вона відчуває себе небажаною емоційно і сексуально, а він уникає її , бо не може бачити її в такому стані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 сексуальних позицій, яких варто остерігатися

Порада Стівена Снайдера: "Рекомендації стосуються обох партнерів: їй варто бути трохи менш критичною до нього, а йому слід зрозуміти, що їй важливо відчувати себе бажаною. Нерідко проблема виникає через те, що партнерові важко висловити якісь свої зауваження, і він вважає за краще відмовчуватися та уникати близькості. В моєму кабінеті викликати клієнтів на відвертість один з одним".

Мені важко досягнути збудження

"Чоловіки, які приходять до мене, насправді дуже сміливі, - розповідає психолог і секс-терапевт Меган Флеммінг. - Це останній засіб, до якого вони вдаються. Багатьох турбують проблеми з ерекцією".

Порада Меган Флеммінг: "Майже у всіх проблем, з якими звертаються чоловіки - навіть якщо вони мають фізіологічну природу, - є психологічна сторона. Часто їх гризе невисловлена тривога з приводу їх сексуальних можливостей. Ніщо так не вбиває бажання, як тривога і установка бути "завжди бути на висоті". На щастя, в більшості випадків терапія допомагає їм впоратися з тривогами і зосередитися на задоволенні".

Весь процес завдає мені болю

"Багато жінок відчувають біль під час статевого акту. Іноді це відбувається через фізичні і гормональні коливання, іноді - через те, що прелюдія була занадто короткою і вони не встигли досягти збудження, - розповідає секс-терапевт і сімейний консультант Ліза Пас. - В результаті секс стає неприємним, але вони терплять, бо не хочуть засмучувати партнера".

Порада Лізи Пас: "Перш за все - зрозуміти причини болю. Якщо з ним можна впоратися в моєму кабінеті, ми пробуємо техніки релаксації. Це допомагає клієнткам зняти напругу і перестати зациклюватися на болі. Для багатьох пар, які приходять до мене, секс встиг стати чимось -то на кшталт тяжкої повинності. Тоді ми разом намагаємося переписати цей сценарій".

Він не знає, що мені подобається

"Це поширена скарга, але висловити її партнери вирішуються тільки в моєму кабінеті, - ділиться секс-терапевт Джила Шапіро. - Пари часто обговорюють, в який ресторан сходити на вихідних, або діляться враженнями від нової програми, але не говорять про по-справжньому важливі речі . Багатьом здається дивним просто сказати: "Трохи лівіше і трохи нижче", або запитати - "Тобі так подобається?".

Порада Джил Шапіро: "Ми обговорюємо з клієнтами, що заважає їм висловлювати свої побажання. Деякі клієнти бояться, що їх засудять, або самі про себе невисокої думки. Закликаю до них говорили про те, що їх збуджує. Під час розмови дивіться в очі партнерові, не сперечайтеся і не виправдуйтеся, не робіть оцінок. Якщо ви чогось не розумієте, не соромтеся запитувати й уточнювати".

Він майже не торкається до мене

"Найпоширеніша скарга у пар, які приходять в мій офіс? - Відсутність близькості і взагалі фізичного контакту, - каже сексолог Патті Бріттон. - Як правило, вони в шлюбі вже давно. Роками не цілувалися, не трималися за руки і взагалі не займалися чимось, що має стосунок до романтики. Справжня драма цих історій в тому, що партнери зазвичай уникають дотиків через страх. Вони не можуть розібратися в собі і бояться поранити іншого своїми сумнівами, тому намагаються уникати всього, що пов'язано із сексом".

Автор: marely
 

Порада Патті Бріттон: "У моєму кабінеті партнери вчаться знову бути коханцями. Наполягаю, щоб вони проводили час разом - просто так, а не тому, що є якийсь привід. Допомагаю їм розібратися з нескінченними списками справ, аби виділити час для дотиків і розмов".

Практикуючи повільний секс на регулярній основі, можна стати набагато впевненішими в собі і у власній зовнішності

Зараз ви читаєте новину «Як знову стати коханцями: поради секс-терапевтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути