середа, 28 квітня 2021 12:45

Як повернути секс у життя під час пандемії

Як повернути секс у життя під час пандемії
Експертка рекомендує переглядати разом еротичні фільми, використовувати масажні свічки та інші романтичні елементи. Фото: pixabay

Через пандемію люди рідше займаються сексом.

Опитування американського університету показало, що зацікавленість інтимом знизилася на 40% у респондентів, повідомляє "Новое время".

Схожі висновки починають робити уряди країн у всьому світі. Самоізоляція, комендантська година й інші карантинні обмеження загрожують демографічній ситуації, особливо в Європі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава має такий самий ефект для потенції, як віагра - вчені

Справа не лише в тому, що люди не можуть фізично зустрітися, а й в економічній нестабільності, стресі й зменшенні значущості сім'ї. Це спостерігається в більшості успішних країн в останні десятиліття.

Психологиня-сексологиня Тетяна Павлова вважає, що проблему допоможе розв'язати комплексний підхід. Вона радить проводити більше часу разом, розділяти домашні обов'язки, бути максимально терпимими одне до одного. Якщо налагодити здоровий діалог у парі, то це допоможе повернути інтим.

Також варто звертати увагу на дрібниці, які додадуть новизни в сексуальне життя. Експертка рекомендує переглядати разом еротичні фільми, використовувати масажні свічки та інші романтичні елементи.

Поганий сон, згідно зі словами науковців, удвічі збільшує ризик порушення сексуальної функції в жінок. Саме тому важливо приділяти увагу нічному відпочинку. Через брак сну руйнується жіноче лібідо й сексуальне життя може бути незадовільним. Особливо в середньому й старшому віці.

Зараз ви читаєте новину «Як повернути секс у життя під час пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути