пʼятниця, 28 жовтня 2016 21:52

10 секс-скандалів, які вразили Стародавній світ
11

Автор: worldartdalia.blogspot
 

На перший погляд, пікантні скандали - прикмета виключно сучасності. Але наші давні предки пішли далеко вперед по частині аморальності. Їх сексуальні інтриги переплітаються із змовами, вбивствами і стратами, іноді небезпечних для цілих народів.

Пропонуємо топ-10 таких історій.

10. Розпусні судді

 

Близько 1155 року до нашої ери фараон Єгипту Рамзес III був убитий змовниками на чолі з його дружиною Тейє. Після його смерті наступник Рамзес IV створив комісію з 12 суддів, аби розслідувати змову. З'ясувалося, що Тейє привернула до вбивства чоловіка численних судових чиновників і наложниць, і всі вони були приречені на смерть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учений прогнозує, що за 20 років секс стане чимось огидним

Незабаром розслідування було порушено новим скандалом: трьох суддів спокусили жінки-свідки. Одному з них після гулянки зі спокусницями відрізали ніс і вуха, другий наклав на себе руки, третій відбувся доганою - ймовірно, тому що дав свідчення проти перших двох.

9. Храм темряви і Маска собаки

 

Під час правління імператора Тіберія Рим вразив особливо дивний сексуальний скандал. Як пише Флавій, дворянин на ім'я Деций Мундус загорівся пристрастю до заміжньої жінки Пауліни. Він готовий був заплатити 200 тисяч драхм за те, щоб вона провела з ним ніч, але жінка відмовилася.

Деций не збирався так просто здаватися. Він знав, що Пауліна була віддана єгипетським богам, і підкупив жерців сказати, що їй хоче здатися бог Анубіс, провідник в загробний світ з тілом людини і головою шакала. Пауліна слухняно з'явилася вночі в храм, де її чекав Деций, що переодягся в Анубіса. Він провів ніч з предметом своєї пристрасті, а кілька днів по тому не втратив нагоди похвалитися, як хитро заощадив 200 тисяч драхм. Пауліна поскаржилася імператору. Підкуплених жерців стратили, а храм, де все сталося, спалили. Деций відбувся засланням.

8. Скандал, який вбив країну

 

У стародавньому Китаї сексуальний скандал зруйнував правління цілої династії Чень. Якийсь одружений чоловік Ся Цзи мав роман з принцом Лін Ченем і двома його міністрами. Чоловіки відкрито хвалилися своїми стосунками. Це розлютило сина Ся Цзи. Раз він прийшов до дому батька, коли там веселилися всі троє його коханців.

Жарт принца про те, що молодий чоловік підозріло схожий на одного з міністрів, привів до трагедії: син Ся Цзи вбив його. Міністри в паніці втекли, а молодого чоловіка стратили. Ганебний інцидент противники династії Чень використовували як привід, аби остаточно перемогти імператора.

7. Вбивство тирана

 

Брати Гиппій і Гіппарх стали правити Афінами після смерті свого батька в 527 році до нашої ери. Катастрофа сталася, коли Гіппарх закохався в молодого чоловіка Гармодія. У самому цьому факті для Стародавньої Греції не було нічого скандального. Але Гармодій вже був у стосунках з іншим чоловіком - Арістогітоном.

Гіппарх спробував використати свою владу, щоб розділити пару. Загнані в кут, закохані зважилися на відчайдушний крок. Під час міського фестивалю вони наблизилися до Гіппарха і закололи його. Гармодія одразу вбила варта тирана, Арістогітона піддали тортурам і стратили. Пізніше афіняни спорудили статую молодим людям, що зважилися виступити проти тирана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристрій для масажу "обличчя, скальпа і тіла": захоплююча історія вібратора

6. Цар, який змушував слуг витріщатися на свою дружину

 

Кандавл був царем Лідії, могутньої держави на місці західної частини сучасної Туреччини. За свідченнями Геродота, Кандавл завжди хвалився своєю гарячою і пристрасною дружиною. Одного разу він запитав свого охоронця Гіга, чи хоче він побачити царицю оголеною. Той зніяковів, але Кандавл наполягав, щоб Гіг сховався за дверима їх спальні і спостерігав, як цариця роздягається.

Жінка помітила Гіга і розлютилася. Дізнавшись, що ідея належала чоловікові, вона поставила охоронця перед вибором: або він вбиває Кандавла і бере її в дружини, або вона публічно звинуватить його в шпигунстві. Гіг обрав перший варіант. Тієї ж ночі Кандавл був зарізаний у спальні власним охоронцем.

5. Скандал через удаваного євнуха

 

Незвичайний скандал вибухнув під час правління імператора Китаю Цинь Шіхуандзі. Його мати, королева Чжао, була в довгих відносинах з міністром на ім'я Лу Бувей. З роками тому стало складно задовольняти королеву, і тоді вони знайшли заміну міністрові.

Лао Ай мав репутацію відмінного коханця з величезним пенісом (подейкували, що той був розміром з вісь колеса). Йому поголили волосся і бороду, і Лу Бувей зміг видати чоловіка за євнуха, якого відправили служити королеві Чжао. Як євнухові йому дозволялося входити в жіночі приміщення, де вони віддавалися пристрасті. Зрештою коханців розкрили, Лао Ая стратили разом з трьома поколіннями своєї сім'ї, а розпусну королеву з її міністром вигнали з палацу.

4. Дуже ревнивий король

 

У Гадатаса була незвичайна проблема: він страждав від гіперсексуальності. Це був гарячий молодий дворянин, який перебував на службі у Набоніда вавилонського. Раз одна з наложниць Набоніда почала загравати з Гадатасом, кажучи, що пощастить тій жінці, яка стане його нареченою. Гадатас відповів на флірт взаємністю, і це було помилкою.

Набонід вавилонський негайно наказав каструвати дворянина за його зухвалість. Пізніше Гадатас отримав можливість помститися: він зрадив Кіра Великого і передав ключові фортеці держави персам.

3. Марк Ліциній Красс і незаймана

 

Красс був одним з найбагатших і найвпливовіших людей в історії Риму. Коли він став героєм пікантної історії, про це говорили всі. Особливо скандальним був той факт, що Красса звинуватили в спробі спокусити весталку (жрицю богині Вести, зобов'язану зберігати цнотливість). Подібне вважалося великим злочином.

На щастя для Красса, у нього виявилося ідеальне алібі. Він заявив, що єдиною причиною, по якій він увивався за дівчиною, була спроба купити її віллу за низькою ціною. Чоловіка виправдали. Як висловився Плутарх, "Його скупість звільнила його від звинувачення".

2. Відверті картинки

 

Цей цікавий приклад відноситься до царювання Хатшепсут, найвідомішої єгипетської жінки-фараона. Ходили чутки, що у неї був роман з її придворним Сенмутом.

Ймовірно ця історія була популярна у сучасників Хатшепсут: нещодавно на збереженій стіні її храму виявили малюнок, що зображає людей під час сексу. На одному з них надітий головний убір фараонів.

1. Скандальний імператор

 

Життя римського імператора Геліогабала було пов'язане із скандалами. Раннім сходженням на престол в 14 років він зобов'язаний своїй бабці, з-під контролю якої він незабаром вийшов. Протягом наступних кількох років Геліогабал мав принаймні п'ятьох дружин і навіть одного чоловіка на ім'я Іерокл.

Сучасники імператора стверджують, що при ньому палац був схожий на бордель, біля входу в який стояв сам оголений Геліогабал та інструктував гостей. Є також свідчення, що правитель часто називав себе жінкою і пропонував нагороду тому хірургові, який зробить йому піхву. Складно сказати, що з цього правда, але історики сходяться на думці, що життя Геліогабала була суцільним скандалом. Відчувши, що народу це не подобається, бабка імператора знову організувала переворот і посадила на престол його кузена.

Деякі племена й цілі народи вигадали неймовірні ритуали і за довгий час існування продовжують шанувати свої сексуальні традиції.

Зараз ви читаєте новину «10 секс-скандалів, які вразили Стародавній світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути