Ексклюзиви
субота, 17 листопада 2012 11:00
Северин Наливайко
Северин Наливайко
Северин Наливайко

Перед усім

Один київський, хоч і не корінний, чиновник настирливо насаджує мешканцям ­столиці зверхність над рештою людей. Його риторика називається "Кияни передусім". Не знаю, чи кияни вірять цій дискри­мінації, але за кілька років могли звикнути. Цікаво також, як це твердження сприймають столичні заробітчани та просто ­гості. ­Заходиш у тролейбус – тебе попереджає напис над східцями "Кияни передусім". ­Майже як "Місця для інвалідів". ­Запарюєш удома чай – з етикетки така сама ­жовто-­блакитна пересторога: "Діти передусім".

Це назви його організації та фонду. Столицю такі написи заполонили позаторік. Тоді виборча кампанія красувалася настінними деклараціями "Геї за Литвина" та, оскільки Віктор Пилипишин був його соратником, "Геї за Пили­пишина". Тодішнє число ­після­революційного сатиричного ­вісника "Параска.інфо" містило таку карикатуру: голий, але в довгому розчахнутому плащі, ­Пилипишин. Називалося це "Перед – усім, а зад – нікому".

Стосовно заду – свідчень не маю, а от перед… Уже ­можна було подумати, що в гонитві за покращенням кар'єрних позицій тодішній голова Шевченків­ської районної адмі­ністрації столиці кидає всі сили на захист киян – за принципом "понаехали тут". Та, завітавши якось до Львова, я побачив на автобусах той самий логотипчик. ­Вчитуюсь: "Львів'яни передусім".

Хочеться вихідцю зі Львівщини файно по-львівськи сказати: "Видите, пане Вікторе, були б ся не розділяли на кавалки, то, може, шось би з того й було, а так у Львові вас ­нарід уже забув, а київські ще не ­прийняли".

Днями Київська ТВК так і не встановила переможця на окрузі, де головним суперником Пилипишина був молодий уродженець столиці.

Зараз ви читаєте новину «Перед усім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути