понеділок, 07 травня 2018 10:55

Жінки-переселенки живуть переважно на адресну допомогу

Жінки-переселенки живуть переважно на адресну допомогу
Для 60% опитаних жінок адресна допомога - основне джерело прибутку.

Для більшої частини жінок із числа внутрішньо переміщених осіб адресна допомога є основним джерелом доходу. Про це повідомила розробник гендерного аналізу "Стан дотримання прав ВПО: гендерний зріз" Марта Чумало під час його презентації, повідомляє "Укрінформ".

"В результаті моніторингу ми побачили, що жінки-ВПО значно більше відчувають брак коштів, вони змушені постійно заощаджувати та потребують підтримки держави. Так, 27,5% опитаних жінок заявили, що змушені заощаджувати на харчуванні. При цьому для 60,5% опитаних жінок адресна допомога ВПО є основним джерелом доходу", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці без житла розстелили каремати у міськраді

Експерт зауважила, що 43% жінок і 34,3% чоловіків вказали своє економічне та соціальне становище як "сім'я у складних життєвих обставинах". При цьому 19% опитаних жінок-ВПО заявили, що мають малозабезпечену родину, в той час як серед чоловіків таку відповідь обрали 10,1% опитаних.

Опитування проводилось Українським інститутом соціальних досліджень ім.Олександра Яременка з 27 вересня по 24 жовтня 2017 року в 24-х областях України та місті Києві. Всього опитано 2002 респонденти шляхом індивідуального інтерв'ю "віч-на-віч". Аналіз підготовлено за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та МЗС Данії.

Зараз ви читаєте новину «Жінки-переселенки живуть переважно на адресну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути