четвер, 03 травня 2018 15:09

Переселенці без житла розстелили каремати у міськраді
9

У Вінниці переселенці прийшли до мера за житлом
Фото: vinbazar
У Вінниці переселенці прийшли до мера за житлом
У Вінниці переселенці прийшли до мера за житлом
У Вінниці переселенці прийшли до мера за житлом
У Вінниці переселенці прийшли до мера за житлом

Сьогодні у Вінниці вимушені переселенці під стінами міської ради вимагають забезпечення соціальним житлом.

Мерія пропонує їм участь у програмі "Муніципальне житло", сплативши початковий внесок 30% вартості такого житла. Переселенці не готові на такі умови, пише "Укрінформ".

"Ми вже три роки звертаємося до місцевої влади - обласної та міської з пропозиціями вирішити житлові питання вимушених переселенців. Просимо виділити землю під житлове будівництво, або розглянути можливість реконструкції та добудови довгобудів під житло", - каже голова оргкомітету акції - голова ГО "Об'єднання переселенців "Спільна справа" Юрій Зиков.

Переселенців також цікавить пільгове кредитування на житлове будівництво для переселенців, програма надання соціального житла вимушеним переселенцям, або створення житлово-будівельного кооперативу. Досі жодна з їхніх ініціатив не взята до уваги.

"Влада ігнорує базові права людини переселенської громади, і саме це змушує нас, переселенців, виходити на мітинг", - сказав Зиков.

Учасники акції вимагали зустрічі з міським головою, а позаяк вона не відбулась через відсутність мера, увійшли до фойє міськради і розстелити там каремати. Погрожували залишитися для безстрокової акції. Формують ініціативну групу для зустрічі із заступником міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі треба готуватись до нової хвилі переселення з Донбасу

Тим часом у міськраді повідомили, чинне законодавство не передбачає для органів місцевого самоврядування повноважень із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Мерія запропонувала переселенцям право на першочергову участь у програмі "Муніципальне житло", у межах якої є можливість придбати власне помешкання за цінами нижчими від ринкових.

Гроші, що виділяють для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, покривають від 1% до 2% від загального обсягу проблем.

Сума, виділена на програму "Доступне житло" для вимушених переселенців, цього року зросла майже вдвічі - до 34 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці без житла розстелили каремати у міськраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути