пʼятниця, 21 квітня 2017 03:17

Викладача з Сімферополя засудили за один день

Викладача з Сімферополя засудили за один день
Олексій Чирній Фото: zona.media

"Принаймні, у цьому не обдурили", - сказав про термін засудженя викладача Сімферопольського інституту культури 34-річного Олексія Чирнія адвокат Ілля Новиков. Підсудному дали 7 років в'язниці суворого режиму. Саме стільки як пообіцяли в угоді, яку уклав Чирній зі слідством.

Під час судового засідання прокурор просив застосувати 12 років суворого режиму, але судді Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону його не підтримали. Вирок винесли 21 квітня 2015 року. Судовий процес тривав один день, без допиту свідків та аналізу доказів.

Чирнія визнали винним у підготовці теракту в складі диверсійно-терористичної групи "Правого сектора" та намірах придбати вибухівку. За ці злочини російськими законами передбачено 10 до 20 років колонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скасувати вирок Карп'юку і Клиху можливо. Треба, щоб Путін захотів"

Лідером групи до якої зарахували засудженого слідство визнало кінорежисера Олега Сенцова. По цій же справі проходив активісти Олександр Кольченко та Геннадій Афанасьєв. Їм інкримінували підпали штабів "Російської громади Криму" і "Єдиної Росії" в Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року та підготовку вибухів біля пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

"Це один і той же офіс. Просто опівночі Попелюшка перетворилася на гарбуз", - відповів Ілля Новиков, коли у нього поцікавились чому штаб Партії регіонів суд став називати штабом "Єдиної Росії".

Рік Олексій Чирній відсидів на Магадані. Його оголосили громадянином Росії і не допускали українського консула. Влітку 2016 його привезли у СІЗО "Лефортово" у Москві. Перед цим туди також доставили іншого засудженого по "справі Сенцова" Геннадія Афанасьєва, звідти його відправили в Україну. Але Чирнія не звільнили. Через три місяці переправили в Ростов. Зараз він знаходиться у колонії в місті Батайськ Ростовської області.

Росія посилює політичні репресії в Криму. Найгучніша справа — ув'язнення заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу 59-річного Ільмі Умерова. Його примусово утримують у психіатричній клініці.

Міністерство закордонних справ України назвало політв'язнями 11 громадян України. Вони отримали вирок у Росії чи сидять у СІЗО. Їх звинувачують у тероризмі, екстремізмі, шпигунстві. Строки ув'язнення сягають 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Викладача з Сімферополя засудили за один день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути