Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2017 12:24

"Тепер у переселенців можна пограти, як у бінго" - в соцмережах обурюються настільною грою
4

У грі "Переселенська блуканина" учасникам пропонують пройти через усі труднощі, з якими стикаються переселенці
Фото: Олеся Цибулько
У грі "Переселенська блуканина" учасникам пропонують пройти через усі труднощі, з якими стикаються переселенці
У грі "Переселенська блуканина" учасникам пропонують пройти через усі труднощі, з якими стикаються переселенці
У грі "Переселенська блуканина" учасникам пропонують пройти через усі труднощі, з якими стикаються переселенці

У Києві презентували настільну гру "Переселенська блуканина", де учасникам пропонують пройти через усі труднощі, з якими стикаються переселенці. Наприклад, у пункті 89 необхідно доглянути за хворим родичем на непідконтрольній території.

"Дорогою спробуйте не загинути, не втратити свої гроші, тому що життя там недешеве", - рядять учасникам.

Гру розробила громадська організація "Радник з питань ВПО" за підтримки Міністерства соціальної політики і міжнародних партнерів.

"Ми пропонуємо гравцям перевтілитися у внутрішньо переміщену особу і спробувати пройти шлях, який добре відомий кожному переселенцю. По черзі кидайте кубик і наведіть фішки на ту кількість ходів, яка випаде. Читайте опис ситуації і подальші вказівки до дій. Якщо не вистачає сил рухатися вперед , ви завжди можете повернутися жити на непідконтрольну територію", - сказали координатори проекту під час презентації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У халатах і з розкладачками: переселенці вимагають житло під Кабміном

У соцмережах гра викликала бурхливе обговорення. Більшість користувачів, серед яких також переселенці, відкрито обурюються. Gazeta.ua підготувала найцікавіші пости та відгуки із соцмереж:

"Коли кілька днів тому побачила новину, що з'явилася ця "гра", я думала це стьоб. Але виявилося правдою. Потім я згадала, як дами в соцзахисту запропонували мені щодня приводити до них заплакану дитину, щоб Катюшка "розлякувала чергу". Рівень цинізму влади до громадян в нашій країні зашкалює. Може, замість лову покемонів придумають "злови переселенця і поверни на Батьківщину"? А що далі? "Тур вихідного в Авдіївку", "Сонячне Широкине вітає вас", "Влуч у полон до бойовиків і виживи"? Це морок, панове чиновники", - пише у Facebook Ольга Маштакова , яка переїхала з Донецька.

"Тепер у переселенців можна ще й пограти, як у бінго! Сидять ось переселенці і думають, хто б про них гру придумав, от би грошей на це виділили, та побільше! Ну блін, вони відверто знущаються! "Спробуйте не загинути", з турботою, ваше Міністерство соціальної політики", - пише Олеся Мєдвєдєва. Переїхала з Горлівки до Києва.

"Це все одно, що зіграти з онкохворим в гру про те, як він рухався від етапу до етапу. Спочатку діагноз, потім операція, потім хіміотерапія... Може, я драматизую і наше становище потрібно сприймати саме так - як гру? Тільки в реаліті-шоу, яке дивиться весь світ? Або чогось я вже не розумію в цьому житті, або творці гри забули, що благими намірами дорога в пекло вистелена", - обурюється Олександра Кругленко з Горлівки.

"Давайте порадимо Европейському Союзові створити гру "Бухенвальдик" або "Холокостик". Це звучить цинічно, але так воно і є. Вибачте за такі приклади" - пише на своїй сторінці Facebook Сергій Попов з Луганська, який зараз живе в Івано-Франківську.

"Це просто плюнули в душу, нічого більше. А особливо "доставлять" усміхнені обличчя тих "переселенців", які грають: Ахахаххахахах, вашу дитину зацькували у школі, тому ви змушені звернутися до шкільного психолога", - пише Настя Степанова. Переїхала з Донецька до Києва.

"Апофеоз маразму - це коли Міністерство соціальної політики України, яке створило переселенцям найбільше проблем, випускає настільну гру про проблеми переселенців", - висловилася Оксана Нестеренко у Facebook.

10 родин переселенців із 48 дітьми врятували від закриття школу в селі Ціпки Гадяцького району на Полтавщині. Минулого року у навчальному закладі був 21 учень із необхідних 25. Тепер - сформовані всі класи з 1 по 9. Переповненим виявився і дитсадок. Щоб прийняти всіх охочих, для садочка забрали одну кімнату сільської бібліотеки. Облаштували там спальню.

Зараз ви читаєте новину «"Тепер у переселенців можна пограти, як у бінго" - в соцмережах обурюються настільною грою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути