пʼятниця, 19 січня 2018 09:05

Талони в чергу на житло переселенцям видає єдиний в Україні термінал

Талони в чергу на житло переселенцям видає єдиний в Україні термінал
Черга на подачу документів на програму "Доступне житло" вишикувалася вже до липня Фото: val.ua

В Україні відновили державну програму, що дозволяє переселенцям придбати квартиру за 50% від її вартості. Для подачі документів видають талони. Запис йде вже на липень.

"Самі активісти створили чергу під запис, вже була у черзі. Я там була 1814 - тепер все анулювали. А тепер ось поставили апарат і по ньому талончики видають", – розповідає переселенка з Луганської області Тетяна Коновал.

Щоб подати документи для участі в державній програмі, необхідно зареєструватися та отримати в електронному терміналі талон. Зараз цей термінал єдиний в Україні. Електронна черга виключає можливість "втратити" списки або "перепродати" своє місце комусь, пояснюють в Молодіжному фонді. У талоні вказано прізвище того, хто подає пакет документів, а також дата і час, коли приносити довідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щорічно можна забезпечувати житлом від 3 до 5 тисяч переселенців - експерт

Участь в програмі можуть взяти лише сім'ї, у яких сукупний дохід не перевищує п'ятикратного розміру середньої заробітної плати у відповідному регіоні.

"Таким чином, ми відкидаємо багатих громадян, які самостійно, без допомоги держави можуть вирішити своє житлове питання", – пояснив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Якщо середня зарплата в регіоні складає 8 тис. грн, то сумарний дохід сім'ї не повинен перевищувати 40 тис.грн. Є ще обмеження: якщо переселенець зареєстрований, наприклад, в Харкові, то претендувати на житло в столиці він не може.

Цьогоріч з держбюджету на житло для внутрішньо переміщених осіб держава виділила 100 млн грн. Це втричі більше ніж 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Талони в чергу на житло переселенцям видає єдиний в Україні термінал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути