середа, 21 червня 2017 14:32

Росія заплатить €35 тис. переселенці з Донбасу

Росія заплатить €35 тис. переселенці з Донбасу
Росія заплатить компенсацію переселенці з Донбасу Фото: ukr.media

Росія має заплатити €35 тис. компенсації вимушеній переселенці з непідконтрольного українській владі Луганська.

У таку суму Старобільський районний суд Луганської області оцінив моральну шкоду від збройної агресії. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова координаційної ради Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці відсудили будинок у Олега Царьова

Рішення про відшкодування моральної шкоди суд ухвалив після розгляду позовної заяви Ірини Калініної. Жінка звернулася до суду з вимогою відшкодувати їй моральний збиток, завданий збройною агресією Росії проти України та окупацією РФ українських територій.

"Крім того, суд наклав арешт на право вимоги за договором, яким 2013 року оформили отримання 3 мільярдів доларів російського кредиту. Заборонив Кабінету міністрів України, Міністерству фінансів України, Національному банку України, Державному казначейству України, іншим органам державної влади, їхнім посадовим особам вчиняти будь-які дії, пов'язані зі здійсненням платежів за державним зовнішнім запозиченням України перед Російською Федерацією в сумі позовних вимог потерпілій", – йдеться у повідомленні.

Україна сплатила переселенцям 612 млн грн за рішеннями Європейського суду з прав людини. На сьогодні заборгованостей перед громадянами країна не має.

Зараз ви читаєте новину «Росія заплатить €35 тис. переселенці з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути