середа, 10 травня 2017 00:17

Переселенка створила соціальну пральню у церкві

Переселенка створила соціальну пральню у церкві
Переселенка 50-річна Наталія Діда створила соціальна пральну у полтавській церкві Фото: patrioty

Переселенка 50-річна Наталія Діда створила соціальна пральну та швейну майстерню у полтавській церкві.

"Полтавчани приносять для переселенців багато речей, бувших у вжитку. Виникає необхідність щось вкоротити або звузити, перелицювати тощо. Відносити річ у майстерню дорого. Крім того, з дрантя можна виготовляти оригінальні вироби. Вирішили створити свою майстерню з символічною назвою "Нове життя". Нове життя і для речей, і для людей. Просили владу допомогти з приміщенням. Не вийшло. Тож відкрили майстерню у церкві", - розповідає Наталія Діда в інтерв'ю fakty.ua .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженцям з Донбасу влаштовують незаплановані перевірки

Разом із майстернею жінка відкрила пральну. Гроші виграла в рамках програми малих грантів з підтримки ініціатив переселенців Агентства ООН у справах біженців.

"Ми з сім'єю півтора року перечікували "кінець війни" в селі Верхоли під Полтавою. Коли підшукали житло в місті, довгий час обходилися без пральної машини. У приватному будинку не було такої можливості. Зараз живемо у будинку з усіма зручностями. Але в розмовах з іншими переселенцями часто чую про проблеми прання. Так виникла ідея створення пральні. Тепер у приміщенні церкви встановлена потужна пральна машина. Розрахована на завантаження дев'яти кілограмів білизни з функціями прання пухових ковдр і сушіння. Одне прання у нас коштує двадцять гривень, це в 5 разів дешевше інших пралень".

У Дніпрі відкрився безкоштовний хостел для переселенців. Центр "Шанс заради життя" може одночасно прийняти до восьми постояльців. Зараз там перебувають три людини. Вони отримують необхідну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка створила соціальну пральню у церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути