Ексклюзиви
понеділок, 16 вересня 2019 00:21

Переселенець-економіст поміняв професію на фотоапарат

Переселенець з Харцизька Сергій Коровайний замість економіста став фотографом. Хлопець співпрацює з Радіо Свобода, виданнями Ukraїner і The Ukrainians, ОБСЄ

Після школи, в 2012 році, вступив до Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де вивчав міжнародну економіку.

"Фотографією зацікавився ще в Харцизьку, але це було поверхневе захоплення. На якийсь час закинув і повернувся до фотографії вже в університеті. На першому курсі познайомився з хлопцями, які організували фотоклуб на факультеті журналістики КНУ. Вони були фотожурналістами, співпрацювали з міжнародними агентствами на кшталт Reuters або EPA", - каже Сергій, пише svoi.city.

  Сергій Коровайний-фотограф з Харцизька.
Сергій Коровайний-фотограф з Харцизька.

Виходило поєднувати фотографію і навчання. Хлопець міг працювати в медіа або вести свій проект, при цьому відвідувати лекції в університеті.

Влітку 2017 року Сергій був фіналістом стипендії імені Фулбрайта і виїхав на магістерську програму в США, в місто Сірак'юс, штат Нью-Йорк.

"На потоці був єдиним українцем, ще один іноземець – хлопець з Індії, а решта – американці. Вивчали visual communications – фото, відео, дизайн, віртуальна реальність, доповнена реальність, дрони", - додає Сергій.

 

Після закінчення навчання у хлопця була можливість залишитися в Америці ще на кілька місяців і знімати диплом, але вирішив зробити це в Україні.

Крім зйомок для медіа, Сергій викладає в фотошколах, які організовує німецька організація MediaLab Donbass для підлітків на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець розповів, як працювати гідом у зоні відчуження

34% переселенців із Донбасу не хочуть повертатися додому після завершення війни. 23% переселенців висловили бажання повернутися додому, йдеться у результатах дослідження Національної системи моніторингу "Ситуація з внутрішньо переміщеними особами.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець-економіст поміняв професію на фотоапарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути