середа, 20 вересня 2017 12:26

Переселенцям збільшили соціальні виплати

Переселенцям збільшили соціальні виплати
Соціальнівиплатипереселенцям можна буде отримувати через будь-який банк Фото: http://i-vin.info

Кабінет міністрів підвищив розмір щомісячної адресної допомоги переселенцям з інвалідністю.

Також спрощена процедура отримання цієї допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

Постановою уряду передбачене підвищення розміру щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам з інвалідністю І та ІІ груп, а також дітей з інвалідністю із числа внутрішньо переміщених. Розмір загальної суми грошової допомоги на сім'ю, до складу якої входять особи з інвалідністю, підвищили до 3 400 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина допомагатиме перевчати українських переселенців

Розширили коло внутрішньо переміщених осіб, які мають право на отримання грошової допомоги. Із 10 до 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб збільшили верхню межу суми коштів, яку може мати переселенець на депозитному банківському рахунку. При цьому не втратити право на отримання допомоги.

Також соціальні виплати можна буде отримувати не тільки через Ощадбанк, але й через мережі будь-яких банків на підконтрольній українській владі території.

Усі переселенці, які отримують пенсію, стипендію, соціальну допомогу та компенсацію, соціальні послуги, субсидії та пільги за рахунок держави, підлягають перевіркам. Їх мають проводити кожні 6 місяців. У випадку відсутності переселенця за місцем проживання під час проведення першої перевірки виплати можуть скасувати. Читайте про 5 перевірок, з якими йдуть до переселенців.

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям збільшили соціальні виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути