середа, 20 вересня 2017 07:50

Німеччина допомагатиме перевчати українських переселенців

Німеччина допомагатиме перевчати українських переселенців
Німеччина буде перекваліфіковувати переселенців. Фото: YouTube

Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та Німецька асоціація міжнародного співробітництва (GIZ) готують програму з перекваліфікації переселенців відповідно до потреб ринку праці.

Про це повідомляє прес-служба МінТОТ, передає Depo.ua.

За ініціативи німецької сторони розпочато підготовку програми "Професійна допомога ВПО при виході на ринок праці". Програма передбачає професійні курси або курси з перекваліфікації внутрішньо переміщених осіб відповідно до потреб ринку праці регіонів, у яких вони проживають.

Загалом, проект передбачає три напрямки: короткотермінові підготовчі курси розраховані на термін навчання до двох тижнів; довгострокові курси з перепрофілювання людей, які вже мають певну кваліфікацію, але не можуть знайти за нею роботу; інноваційний напрямок, який передбачає об'єднання зусиль держави, місцевої влади, підприємців та громадськості у пошуках вирішення проблем працевлаштування переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, який бізнес найчастіше відкривають переселенці

Проект реалізується за фінансової підтримки уряду Німеччини, розрахований на чотири роки і призначений для впровадження у Харківській, Донецькі, Луганській, Запорізькій та Полтавській областях.

Нині готується до підписання угода між GIZ та Міністерством щодо співпраці у даному напрямку. Завершення формальних процедур планується протягом одного-двох місяців. Після цього представники неурядових організацій зможуть звертатися з пропозиціями щодо реалізації конкретних проектів.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина допомагатиме перевчати українських переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути