Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 10:51

Переселенцям дозволили не звітувати про свою адресу

Автор: Vindaily.info
  Прийняли два законопроекти на захист переселенців
Прийняли два законопроекти на захист переселенців

Переселенцям дозволили не вказувати місце перебування при постановці на облік та змінили комунальні тарифи.

Два законопроекти на захист переселенців прийняла Верховна Рада 23 березня. Перший підтримали 277 нардепів. Він гарантує право на оплату вартості комунальних послуг, електричної і теплової енергії, природного газу в місцях поселення внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє vpl.in.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "5 тисяч за рекламу" - скільки коштує відкрити мовні курси

Люди, які живуть у гуртожитках, оздоровчих таборах, будинках відпочинку, санаторіях, пансіонатах, готелях, платитимуть за тарифами для населення. А власники будівель мають встановити лічильники для обліку спожитих комунальних послуг. Адресою проживання переселенців можуть бути місця їх компактного поселення.

Другий законопроект отримав 281 голос. Він скасовує необхідність вказувати відомості про місце перебування у довідці про взяття переселенця на облік.

"Сьогодні потрібно, щоб вимушені переселенці приходили до Державної міграційної служби і ставили штамп. Тільки після цього їх можуть брати на облік", - зазначив під час обговорення законопроекту голова комітету з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря. Рада виключила з переліку документів, в які вносяться відомості про місце перебування особи, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям дозволили не звітувати про свою адресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути