вівторок, 18 квітня 2017 13:13

Переселенці зможуть отримати додаткові виплати

Автор: persha.kr.ua
  Переселенці можуть отримати допомогу на вагітність та поховання
Переселенці можуть отримати допомогу на вагітність та поховання

Тимчасову фінансову допомогу надаватимуть вагітним жінкам-переселенкам та тим, хто потребує коштів на поховання родичів.

Механізм надання допомоги затвердив фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України, передає ligazakon.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенцям повертатимуть гроші за зруйновані будинки

Постановою Фонду соцстраху № 8 від 24 січня 2017 року отримати допомогу можуть люди, що працювали і добровільно переселилися з непідконтрольної території. А також працівники підприємств, зареєстрованих у зоні АТО. Або бюджетних установ, які переїхали з непідконтрольної території, але не забезпечили робочі місця.

Під цю категорію потрапляють і ті, кому страховик не виплатив матеріальне забезпечення за страховими випадками, що настали у період роботи через неможливість встановити його місцезнаходження.

Для отримання матеріального забезпечення необхідно звернутися особисто або через законного представника до відділення виконавчої дирекції Фонду соцстраху за місцем проживання.

Сума допомоги залежить від середньої зарплати. Її розраховують на основі відомостей Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Дітям з окремих територій Донецької та Луганської областей спростять процедуру отримання українських атестатів та проходження екстернату.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці зможуть отримати додаткові виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути