середа, 21 червня 2017 14:09

"Оцифровують обличчя, підпис та відбитки пальців" - як отримати ID-картку переселенцю

"Оцифровують обличчя, підпис та відбитки пальців" - як отримати ID-картку переселенцю
Під час оформлення заяви на ID картку необхідно відцифрувати обличчя, підпис та відбитки пальців. Фото: bbci.co.uk

З ID карткою можна перетнути лінію зіткнення на території Донецької, Луганської областей і адміністративну межу з Кримом.

Інструкцію з переліком документів по отриманню ID-картки для переселенців, жителів окупованих територій АР Крим та Севастополя, непідконтрольних територій Донецької, Луганської областей опублікувала Громадська організація "КримСОС".

Під час оформлення заяви необхідно відцифрувати обличчя, підпис та відбитки пальців. Тож присутність заявника обов'язкова. Виключення зроблять лише для переселенців, які знаходяться на підконтрольній території України та не можуть пересуватися самостійно, відбувають покарання у в'язницях, лікуються на стаціонарі закритого типу. У такому випадку представники Державної міграційної служби повинні надати паспортні послуги за місцем знаходження. До загального пакету документів необхідно буде додати також одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зменшили витрати на допомогу біженцям з окупованих територій

Законом забороняється вимагати від осіб персональні дані, що свідчать про етнічне походження, расу, політичні, релігійні й інші переконання. А також звинувачення у скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, дані щодо здоров'я або статевого життя.

Якщо заявник постійно проживає на території Криму та не має довідки про взяття на облік ВПО, оформити ID карту можна у територіальному підрозділі ДМС на материковій Україні незалежно від місця проживання. З повним переліком документів знайомтесь на сайті КримСОС.

Зараз при оформленні паспорта по досягненню 14 років, у разі його обміну, замість втраченого чи викраденого, більше не видають документ у формі книжечки зразка 1994 року. Роблять спеціальну ID-картку за 279 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Оцифровують обличчя, підпис та відбитки пальців" - як отримати ID-картку переселенцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути