четвер, 09 березня 2017 14:58

"Майстер-класи з йоги та малювання хною" - як мотивують дітей-переселенців
5

Діти спілкувалися з гуртом “Антитіла” який приїжджав на концерт.
 Навчання про те, як користуватись зброєю. Діти збирали та розбирали автомат Калашникова, пістолет Макарова та розглядали гранати.

Переселенка Елеонора Синєгубова створила проект "Профіленд", який об'єднав місцеву молодь та дітей з окупованих регіонів. Їм повертають віру в себе та мотивують до пошуку майбутньої професії.

"Профіленд" працює разом із проектом Молодіжний ХАБ "Космодром". Заходи для молоді і дітей проводять спільно.

"Моя донька - дуже активна, творча. Після переїзду змінилася. У неї з'явився страх вжитися у колектив. Впала мотивація, зникли мрії. Вона почала вчитися автоматично, не тому, що хотіла чогось досягти. Коли запитувала ким хочеш бути - не хотіла про це навіть думати. Я розуміла, що з такими проблемами стикаються усі діти, які були змушені залишити домівку. Вирішила створити проект, який зможе мотивувати до пошуку майбутньої професії, покаже їхні можливості. У цьому допоміг благодійний фонд "Фундація розвитку Червонограда". Він виконує об'єднуючу функцію в громаді. А з мене, пересічної громадянки, зробив громадського активіста. Також він є генератором ідей і реалізатором проектів", - розповідає Gazeta.ua Елеонора Синєгубова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістка донецького Євромайдану написала книгу після полону

Безкоштовне приміщення надали з відділу освіти. Його відремонтували з допомогою проекту "Будуємо Україну разом".

"Ми відкриваємо дітям їхні можливості. Розповідаємо і показуємо, як працюють у підприємництві, народних промислах. Запрошуємо працівників з різних сфер. Нещодавно майстер-класи проводили перукарі, інструктор з йоги і дівчина, яка малює хною. Діти спілкувалися з гуртом "Антитіла" який приїжджав на концерт. Крім того об'єднуємо також різні громадські організації, які долучаються до спільних заходів". Діти приходять навіть для того, щоб поспілкуватися між собою", - каже Елеонора Синєгубова.

Елеонора Синєгубова переїхала з Донецька в місто Червоногдад на Львівщині з 12-річною донькою Марією. Старший син Антон поїхав у Вінницю, де продовжив навчання в Донецькому національному університеті.

"У Донецьку я працювала у реєстраційній компанії. Потім почала займатися туристичним бізнесом. Працювала над проектом в університеті - організовувала подорож студентів на західну Україну. Син також їздив. Повернувся під враженнями. Сказав там люди знають, заради чого живуть. Сам брав участь у проукраїнському русі серед студентів. Декількох його друзів схопили сепаратисти. Били та знущалися. На щастя, відпустили", - каже Елеонора Синєгубова.

Зараз ви читаєте новину «"Майстер-класи з йоги та малювання хною" - як мотивують дітей-переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути