Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 10:07

Для переселенців придбають 80 квартир

Для переселенців придбають 80 квартир
Голова Всеукраїнської асоціації переселенців, радник віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка Калінін Руслан Фото: http://zik.ua/ є

До 80 службових квартир придбають в Маріуполі для переселенців. Таке рішення ухвалили на сесії міськради.

"15 млн на програму виділяє уряд, ще 15 млн - місто. Це яскравий приклад, коли місцеві громади беруть участь у фінансуванні житла для переселенців на паритетних умовах. Я про це часто кажу, саме до цього повинні прагнути в кожному місті. Маріуполь готовий брати участь і в інших програмах для переміщених осіб, якщо частина фінансування буде з центру. Також міськрада розглядає можливість участі в програмі "Доступне житло", де 50% квартир будуть оплачені з місцевих рад, 50% додадуть самі переселенці", - написав на своїй сторінці Facebook голова Всеукраїнської асоціації переселенців, радник віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка Руслан Калінін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чергу на фінансування житла стали більше тисячі переселенців

За вже прийнятої програми планують придбати від 70 до 80 квартир для переселенців.

"Перевагу будуть віддавати кваліфікованим переміщеним особам (викладачам вузів, військовим лікарям і представникам силового блоку). Квартир звичайно не так багато, як хотілося б, але в цілому ініціатива показує, що проблема житла зрушилася з мертвої точки", - написав Руслан Калінін.

Калінін Руслан навів приклад Грузії, яка змогла допомогти своїм переселенцям. А також пояснив, що заважає використовувати цей досвід в Україні. Пропонуємо найцікавіші думки.

Зараз ви читаєте новину «Для переселенців придбають 80 квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути