вівторок, 28 листопада 2017 00:15

Держава заборгувала переселенці 70 тис. грн

Держава заборгувала переселенці 70 тис. грн
Переселенка 68-річна Людмила Дубищева три роки не отримує пенсію

68-річна Людмила Дубищева з Макіївки три роки не отримує пенсії і соцвиплати. Держава заборгувала їй більше 70 тис. грн.

Документи жінки згоріли разом з майном під час пожежі. 2,5 роки вона, як людина без певного місця проживання, пролежала в лікарні. За цей час сусіди розшукали її дочку-переселенку. Про це йдеться у ток-шоу Полілог.

Молодша дочка Людмила після початку бойових дій переїхала у Харків і втратила зв'язок з матір'ю. На початку 2017 року сусіди знайшли її і повідомили, що мати втратила зір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець потрапив у кримінальні розбірки

"Нам Ліда з Макіївки повідомила про те, що мама потрапила в лікарню. Квартира згоріла, вона тривалий час вже знаходиться в лікарні. Потім вона то зникала, то з'являлася. Виявилося, її виписали. Привезли до будинку - квартира згоріла, тут же викликали швидку і відправляли назад. Таким чином вона зникала і з'являлася. У загальній сумі це десь 2,5 роки вона пролежала, як бомж в лікарні, бо нікуди було подіти. Коли я кидався її забрати, вона то зникала, то з'являлася, а у мене пропуску немає в "ДНР"", – каже Людмила.

Вивезти мати на підконтрольну Україні територію дочки допомогли волонтери. Дочка переселенки вже вісім місяців намагається відновити втрачені документи матері.

"Ми пройшли всі інстанції, про яких нам говорили. У міграційній службі подали заяву на те, щоб нам видали паспорт, чекали певний час, нам дали відмову. Зараз повторно збираємо документацію. На початку лютого я цей процес початку, у травні ми подали в міграційну службу, і досі ми без документів", – додала Людмила.

"Вона не отримує нічого, ні соцвиплати, ні пенсію, жодних виплат. Від нас всі відмовилися, ми без документів. Нам дали зрозуміти, що ми бомжі, ми ніхто і звуть нас ніяк... Ми без паспорта нікуди не можемо ткнуться, щоб отримувати пенсію, потрібно відновити також ІПН. Плюс в Пенсійний фонд подати заяву і чекати там певний час, тільки потім може бути пенсія", – каже донька пенсіонерки.

За словами спікера Державної міграційної служби України Сергій Гунько, паспорт Людмили Дубищевой зараз знаходиться в процесі виготовлення.

"Буквально вчора паспорт пані Людмили був переданий на поліграф-комбінат "Україна", зараз він друкується і по поверненню в Харків ви зможете отримати цей документ, буде видано паспорт", – сказав Сергій Гунько.

Зараз ви читаєте новину «Держава заборгувала переселенці 70 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути