Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2018 00:15

Частину доходу віддають армії - переселенець відкрив ресторан у Києві

Частину доходу віддають армії - переселенець  відкрив ресторан у Києві
Ескендер Буджуров відкрив ресторан кримсько-татарської кухні у Києві Фото: Наталія Кравчук / НВ

Переселенець з Криму Ескендер Буджуров відкрив ресторан кримсько-татарської кухні Софра в Києві. Раніше чотири роки тому був керівником готелю в Судаку.

"У Криму я вже чотири роки не був і не хочу поки що, підозрюю, що до мене можуть бути питання. Останні роки перед анексією я працював у Судаку керівником готелю Судакський дворик. Ми, звісно, стежили і за подіями на Майдані, і приїжджали туди у 2013 році підтримати протест. Усі ці злодії Віктора Януковича, особливо у Криму, були вже поперек горла", - розповідає Ескендер Буджуров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець розповів, як відкрив бізнес на лікарських рослинах та спеціях

"Пам'ятаю, був страх за свій народ. У повітрі витало щось таке погане. Місцеві росіяни навіть починали ділити будинки кримських татар. Переїжджати вирішив відразу, після того як зник Рішат Аметов. Він вийшов з одиночним пікетом і зник. Його тіло потім знайшли зі слідами тортур".

З травня по вересень сидів на валізах, каже чоловік. Вирішив їхати до Києва, бо більше можливостей для відкриття своєї справи.

"Вирішили починати з громадського харчування, бо там менше початкових витрат. Кияни знають і люблять у Криму чебуреки. Тому попросив сина походити і спробувати чебуреки в Києві. Він мені дзвонить і каже: "Тату, те, що тут продають, це не чебуреки". Тому до вересня ми вже пригледіли місце на Житньому ринку, а у жовтні запустилися. На це якраз вистачило сімейних заощаджень".

Інтер'єр кафе прикрашає українська і кримсько-татарська символіка, а частина доходу сім'я передає на потреби армії.

Якщо правильно піклуватись, дерево, що коштувало 20 гривень, через декілька років можна продати за 500 грн. Про це Максим Новак з Луганська розповідає Gazeta.ua. Він разом з родиною створив власне тепличне господарство у селі Горське Луганської області. У питомнику вирощують близько 15 видів хвойних дерев, декоративних рослин, в теплиці – розсаду, овочі та зелень.

Зараз ви читаєте новину «Частину доходу віддають армії - переселенець відкрив ресторан у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути