субота, 12 січня 2013 19:12
Сергій Нагорняк
Сергій Нагорняк
Екс-форвард збірної України, футбольний експерт

У "Металісті" Тайсон подорожчав майже учетверо

11 січня футболіст харківського "Металіста" Тайсон підписав контракт з донецьким "Шахтарем". Угода розрахована на 5 років. Сума трансферу склала 20 мільйонів доларів.

Я передбачав, що Тайсон перейде в інший клуб. Крім, "гірників" на бразильця претендував лондонський "Челсі". Команда Романа Абрамовича також пропонувала за гравця чималі гроші. "Шахтар" дуже хотів, щоб Тайсон перейшов саме у їх команду. Наскільки я розумію, донецький клуб запропонував і футболісту, і клубу такі умови від яких ті не змогли відмовитися.

Тайсон переїхав у Харків 2010-го року за 6 мільйонів доларів. За цей час бразилець, граючи в чемпіонаті України та в Лізі Європи, показав, що він дійсно хороший гравець. Не знаю, чи він справді на сьогоднішній день коштує стільки, скільки за нього заплатив "Шахтар", але Тайсон — дуже кваліфікований футболіст. Це однозначно. Також трансфер нападника — це великий плюс для менеджменту "Металіста". За час перебування в клубі хлопець подорожчав майже учетверо.

Коли провідний гравець залишає команду, то це завжди втрата. Але у "Металіста" були ігри і без Тайсона. Команда потроху звикне жити без нього. З іншого боку, відсутність бразильця — це шанс для інших гравців. Можливо, Вілліану вдасться себе проявити.

Що стосується "донецького" Вілліана, то вони з Тайсоном обидва технічні, але різнопланові гравці. Вілліан чудово бачить поле. Головний козир Тайсона — це його швидкість. Він дуже добре працює з м'ячем на швидкості.

На сьогоднішній день провідні гравці "Шахтаря" — це Вілліан та Фернандіньо. Раз Мірча Луческу дав зелене світло трансферу Тайсона, значить він бачить у ньому заміну когось із лідерів. За футболіста заплатити немалі гроші, але отримали вже сформованого виконавця.

Як на мене, "Шахтареві" потрібен ще центральний нападник. Ця позиція є проблемною для "гірників".

Щодо ситуації з Вілліаном, то нічого хорошого з його демаршу не буде. А до першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти дортмундської "Боруссії" залишився місяць. Такий інцидент — це однозначно не плюс для команди.

Приклади Матузалема та Ілсіньо не можна назвати хорошими. Перший кочує по різних командах, але ніде поки не може себе знайти. Другий зрозумів, що зробив помилку, вибачився за свою поведінку і повернувся в Донецьк.

Ми не знаємо, яка була домовленість в президента, тренера та гравця. Ахметов говорив, що відпустить Вілліана за 30 мільйонів євро. Можливо зараз є клуб, який готовий стільки заплатити за футболіста. Я цього не знаю. Бразилець в одному з інтерв'ю сказав, що хоче поїхати в Лондон і більше не повертатись в Донецьк.

Ми не знаємо всіх деталей, але можна припустити, що Тайсон також обирав між "Шахтарем" та "Челсі" і, наскільки я зрозумів, вибрав фінансово вигіднішу пропозицію. Вілліан прагне кар'єрного зросту, хоче професійно рости. Кожен обирає те, що йому ближче до душі.

Я б хотів, щоб ситуація з Вілліаном швидко вирішилася. Його можуть продати зараз, або гравець дограє в "Шахтарі" до літа і тоді залишить команду. Чим швидше все вирішиться, тим буде краще для "гірників".

Зараз ви читаєте новину «У "Металісті" Тайсон подорожчав майже учетверо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути