Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 18:02

"Залишайся Ярославський президентом, ніхто б Тайсона не продавав" - Саленко

"Залишайся Ярославський президентом, ніхто б Тайсона не продавав" - Саленко
Саленко вважає, що Тайсон не пропаде в Донецьку. Фото: time-football.com

Найкращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко прокоментував Gazeta.ua перехід з "Металіста" в "Шахтар" бразильця Тайсона.

- Я ще вчора знав про це, Маркевич у розмові зі мною сказав, що, швидше за все, так і буде. Тайсон пішов з команди, де він був лідером, показував високий рівень гри. Але в цьому саме великий плюс, багато футболістів вже почали розуміти, що треба рухатися вперед, використовувати будь-яку можливість для росту. Я це тільки вітаю, наше покоління так і робило.

- Перехід Тайсона говорить про те, що чутки про відхід з "Шахтаря" Вілліана явно не перебільшені?

- Чим зараз хороший "Шахтар", так це тим, що на одну позицію є відразу кілька гравців, як у "Реалі", "Барселоні". Дуже сподіваюся, що так само буде в "Динамо", але тільки за рахунок українських хлопців.

- Наскільки швидко футболіст зможе адаптуватися в Донецьку?

- Не бачу причин для того, щоб у Тайсона виникли проблеми з адаптацією. Свого часу він досить швидко заграв, переїхавши до Харкова з бразильського чемпіонату. Його нинішній високий рівень, плюс те, що гра "Шахтаря" побудована на земляках-бразильцях, які вже багато років грають разом - все це на користь того, що в команді Луческу повинен з'явитися ще один лідер. Тайсон досить універсальний, може зіграти не тільки на брівці, але і скласти гідну конкуренцію тому ж Луїсу Адріано. Тим більше, що на сайті "Металіста" значився як нападник.

- Наскільки це серйозна втрата для "Металіста"?

- Для будь-якої команди відхід лідера - проблема. Маркевич був до цього готовий. Але у нього зараз інша турбота. Заради Ярославського він пішов зі збірної, будував плани, а зараз взагалі не розуміє, що до чого. Залишайся Ярославський президентом, ніхто б Тайсона не продавав. З новим керівництвом ситуація дуже незрозуміла. Все стане ясно по ходу сезону, але продаж провідного гравця вже наштовхує на не дуже приємні думки. Адже для того, щоб досягати результатів, необхідно купувати лідерів, а не пішаків. Двох-трьох футболістів, які коштують дорого, але будуть вести за собою.

Зараз ви читаєте новину «"Залишайся Ярославський президентом, ніхто б Тайсона не продавав" - Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути