Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2019 11:29

Зробив неможливе: блогер перетворив мишку на повноцінний комп'ютер

Зробив неможливе: блогер перетворив мишку на повноцінний комп'ютер
Блогер створив комп'ютер на основі звичайної мишки. Фото: Electronic Grenade

Власник YouTube-каналу Electronic Grenade створив незвичайний проект міні-комп'ютера, який помістив до звичайного корпусу мишки.

Процес створення і як це у результаті працює він показав на відео.

Корпус мишки чоловік надрукував на 3D-принтері. Всередині використов комп'ютер із 4-ядерним ARM процесором на основі Raspberry Pi Zero W із підтримкою Wi-Fi. Зображення виводиться на крихітний 1,5-дюймовий екран із роздільною здатністю 128х128 пікселів. Периферія підключається Bluetooth з'єднанням. Сам комп'ютер малопотужний, тому заряджається від внутрішньої 500 мАг батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Samsung порадував оригінальною новинкою

За словами розробника, незважаючи на абсурдну конструкцію, користуватися новинкою досить зручно, у тому числі відслідковувати переміщення курсору на екрані. Щоправда, деякі програми можуть завантажити процесор на 100%, а на дрібному екрані важко щось розгледіти. Однак грати, наприклад, у Minecraft цілком можливо.

Компанія HP випустила комп'ютерну мишку USB Fingerprint Mouse зі сканером відбитків пальців. Нова опція допоможе захистити особисті дані користувача. Водночас дизайн мишки не відрізняється нічим особливим, вона виготовлена у класичному стилі. Розробники навіть не додали у пристрій додаткових клавіш, а з комп'ютером мишка з'єднується за допомогою стандартного дроту.

Зараз ви читаєте новину «Зробив неможливе: блогер перетворив мишку на повноцінний комп'ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути