понеділок, 14 січня 2019 11:02

Xiaomi інвестуватиме в штучний інтелект та інтернет речей

Xiaomi інвестуватиме в штучний інтелект та інтернет речей
Xiaomi інвестуватиме в штучний інтелект та інтернет речей Фото: techno.nv.ua

Компанія Xiaomi збирається інвестувати понад 10 млрд юанів у штучний інтелект та інтернет речей протягом наступних 5 років.

Про це розповів виконавчий директор китайського технологічного гіганта Лей Цзюнь, повідомляє TECHNO.

Стратегія зростання компанії на найближче майбутнє буде зосереджена на смартфонах, а також технології та додатках сфер штучного інтелекту та інтернету речей.

Таке рішення було прийнято після підписання стратегічного партнерства з виробником побутової техніки TCL і придбання невеликої частки його акцій кілька тижнів тому.

Починаючи як виробник смартфонів, Xiaomi перетворився на потужного споживача інтернету речей, підключивши більш 132 млн смарт-пристроїв, за винятком мобільних телефонів і ноутбуків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Samsung підготував сюрприз для покупців

Лей Цзюнь сказав, що бізнес компанії в плані смартфонів буде продовжувати фокусуватися на інноваціях та якості, а також удосконалення лінійки продуктів. За його словами, глобальне розширення компанії Xiaomi продовжиться цьогоріч із акцентом на європейський і латиноамериканський ринки.

— Смартфон вибирала 2 тижні. Розраховувала на 5 тисяч гривень. Тому переглянула акції в магазинах техніки. Порівняла ціни в інтернеті, начиталася відгуків і характеристик. До 2 крамниць зайшла, щоб потримати телефони, — каже киянка 28-річна Оксана ФІЛІПЧУК.

У серпні вона купила смартфон "Самсунґ Галаксі Джі 5" за 4599 грн.

Смартфон відрізняється від телефона тим, що на нього можна встановлювати програми, як на комп'ютер. Наприклад, для набору тексту, обробки фото, вивчення іноземних мов, навігації тощо. З ними зручніше користуватися інтернетом.

Зараз ви читаєте новину «Xiaomi інвестуватиме в штучний інтелект та інтернет речей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути