вівторок, 03 грудня 2019 10:36

Вчений вигадав, як швидко заряджати смартфон

Вчений вигадав, як швидко заряджати смартфон
Технологію передали Huawei в 2014 році. Фото:eimg.pravda.com

Під час форуму випускників Пекінського університету професор Хуанг Юньхуй представив нову технологію для зарядки смартфона.

Новинка змушує гаджет заряджатися до 80% за 1 хвилину, пише "Новое Время".

Зараз цю технологію швидкої зарядки частково використовують на Huawei P30 і інших смартфонах компанії. В майбутньому смартфони з підтримкою 5G також будуть користуватись цим нововеденням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найтовстіший смартфон з найвитривалішою батареєю

Новинка відповідає проекту "Механізм конструювання та синергії високоефективних композитних електродних матеріалів для накопичення енергії", який отримав другу премію китайської Національної природної науки в 2016 році. Він використовує легований азотом твердий вуглецевий анодний матеріал і має найвищу з відомих характеристик.

Технологію передали Huawei в 2014 році. Компанія провела додаткові дослідження і частково використовувала її в флагманському камерофон Huawei P30.

Huawei P30 підтримує надшвидку зарядку 22,5 Вт, в той час як P30 Pro підтримує швидку зарядку 40 Вт. Проте, OPPO досяг швидкої зарядки 65 Вт, а Xiaomi випустила швидку зарядку 100 Вт, яка дозволяє акумулятору 4000 мАг повністю розряджатися за 17 хвилин.

Досі немає технології, яка дозволила б виробникам підвищити потужність акумулятора тієї ж ємності. Таким чином, у міру того як використання додатків розширюється, компаніям доводиться вирішувати проблему нестачі електроенергії.

Не можна розряджати смартфон до 0%. Це швидко зношує акумулятори сучасних пристроїв. Майже 85% власників смартфонів допускають таку помилку. Причина – відмова від читання інструкції.

Зараз ви читаєте новину «Вчений вигадав, як швидко заряджати смартфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути