четвер, 05 травня 2016 10:38

Вчені знайшли зв'язок між динозаврами і гнойовими жуками

Вчені знайшли зв'язок між динозаврами і гнойовими жуками

Міжнародна група вчених відкрила перший молекулярний зв'язок між еволюцією гнойових жуків і динозаврів. Визначення місця походження жуків свідчить про те, що їх поява відбулася на 30 млн років раніше, ніж вважали раніше.

Про це повідомляє hitech-news.

Провідний автор дослідження доктор Ніколь Гюнтер з Клівлендського Музею природної історії вивчив молекулярні дані 125 жуків скарабеїв в Австралійської національної колекції комах. Порівняв їх з вже відомими ДНК 450 видів сучасних жуків.

Результати підтвердили, що еволюція рослиноїдних жуків скарабеїв відбувалася в часи домінування квітучих рослин, або покритонасінних. Гнойовики, які харчувалися органічними рештками, також пройшли аналогічну картину диверсифікації. Дослідження перенесло еволюцію гнойових жуків зі 115 до 130 млн років тому в нижній крейдяний період. Це підтверджує те, що гнойовики еволюціонували разом з динозаврами.

"Дивно, але терміни і диверсифікація гнойових жуків корелюють з екологічним домінуванням покритонасінних рослин. За допомогою цих висновків, ми припускаємо, що включення квітучих рослин в раціоні динозаврів призвело до першого джерела появи гною для годування інших видів жуків, що забезпечило нову нішу для еволюції", — сказав провідний автор дослідження доктор Ніколь Гюнтер, керівник безхребетні колекції зоології Клівлендського музеї природної історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Динозаври вміли долати океани - вчені

Вчені відзначають, що в скам'янілих фекаліях динозаврів існує тунелювання, створене жуками. Тому появу останніх можна віднести до періоду від 70 до 80 млн років тому. Це цілком відповідає новій гіпотезі про еволюцію гнойових жуків.

Нагадаємо, вчені дослідили, що динозаври вимерли б і без метеорита.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли зв'язок між динозаврами і гнойовими жуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути