понеділок, 04 лютого 2019 11:36

В YouTube можуть забрати важливу функцію

В YouTube можуть забрати важливу функцію
Представник YouTube визнав, що кожен з цих підходів не обходиться без своїх недоліків. Фото:www.iphones.ru

Керівництво YouTube розглядає можливість прибрати кнопку "Не подобається". Таке рішення аргументують тим, що часто користувачі відеохостингу зловживають "дизлайками" та організовують флеш-моби.

Користувачі об'єднуються з метою масової негативної оцінки тих чи інших відео з метою підірвати рейтинг їхніх авторів, - розповів директор з управління проектами YouTube Том Леінг.

Леінг повідомив, що сервіс розглядає кілька варіантів вирішення проблеми: відключення тільки негативних оцінок, вимога обґрунтувати натискання відповідної кнопки або відмова від публічного відображення цифр рейтингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться життя, якщо покинути соцмережі

Представник YouTube визнав, що кожен із цих підходів не обходиться без недоліків. Запит "пояснення негативної оцінки" відніматиме час у користувачів, а видалення кнопки "палець вниз" не виглядає демократичним рішенням. Один з прийнятних варіантів, на його думку – дати можливість відключати "дизлайки" під відео власникам YouTube-каналів.

Однією з жертв "поганої карми" став і сам відеохостинг, останній щорічний ролик якого під назвою YouTube Rewind зібрав понад 15 мільйонів "дизлайків". Сплеск неприязні, на думку керівництва сервісу, не обов'язково "вбиває" опубліковане відео, але може зменшити кількість рекомендацій та обмежити кількість переглядів.

Якщо YouTube не змінить ситуації, що склалася, це може призвести до відтоку творців контенту, стурбованих можливим падінням аудиторії.
Втім, про швидке відключення "народного" інструменту говорити ще рано – Леінг підкреслив, що будь-які оцінки глядачів вкрай важливі як для сервісу, так і для власників каналів. Він запевнив, що YouTube розглядає всі варіанти, які допоможуть зробити оціночну систему актуальним індикатором якості відеоматеріалів.

Американська компанія Google повідомила про закриття соціальної мережі Google+.

Зараз ви читаєте новину «В YouTube можуть забрати важливу функцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути