понеділок, 04 лютого 2019 07:25

Як зміниться життя, якщо покинути соцмережі

Як зміниться життя, якщо покинути соцмережі
Соціальні мережі погіршують самопочуття. Фото: armeniasputnik.

Вихід із соціальних мереж може покращити життя.

Американські науковці зі Стенфордського і Нью-Йоркського університетів провели дослідження. У ньому взяли участь 2,8 тис. осіб, пише dailymail.

Протягом місяця піддослідні не користувалися соціальною мережею Facebook. Потім заповнювали анкети. У них відповідали на питання про їхнє повсякденне життя, політичні погляди і загальний психологічний стан,який вони відчували під час експерименту.

"Деактивация Facebook знизила активність в інтернеті та в соціальних мережах. Натомість піддослідні збільшили час перегляду телепередач і фільмів. Вони більше спілкувалися з друзями і родиною, у них покращилося загальне самопочуття, задоволеність життя. Крім того, у день з'явилося близько години вільного часу",- йдеться у дослідженні.

Учасники дослідження менше дивилися новини і цікавилися політикою. Більше половини піддослідних після закінчення експерименту почали рідше користуватися Facebook.

Окрім позитиву від відмови користуванням соціальними мережами, учасники експерименту відзначали і негативний компонент. Для багатьох сайт "задовольняє глибокі і широко поширені потреби". Саме тому без нього було важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, у чому небезпека соцмереж для дітей

За словами американців, їхнє дослідження допоможе вивчити проблеми зростаючої "залежності" від соціальних мереж і їх наслідків.

"Самогубство і депресія різко зросли за той же період, коли використання смартфонів і соціальних мереж розширилося у суспільстві", - кажуть науковці.

Діти, які проводять хоча б 1 год. вдень в інтернеті, на 14% менш щасливі за своїх ровесників. Виявили, у дітей, які у соцмережі проводять годину щодня, зменшується задоволеність усіма аспектами їхнього житті. Науковці пов'язують це із кібертравлею. Адже дітям в онлайні важче захистити себе, ніж у реальному житті.

Зараз ви читаєте новину «Як зміниться життя, якщо покинути соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути