Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 17:55

В Україні почали тестувати новий сервіс — Mobile ID

В Україні почали тестувати новий сервіс — Mobile ID
За допомогою технології Mobile ID користувачі мобільного зв'язку можуть ставити електронні підписи до документів, оплачувати послуги, отримувати доступ до захищених електронних документів. Фото: відкриті пошукові мережі

В Україні почали тестувати новий електронний мобільний сервіс — Mobile ID. Першим оператором, який запустив систему, став "Київстар".

Сервіс Mobile ID дозволяє проводити електронну ідентифікацію особи для отримання електронних послуг. Досліджуватимуть його з 27 грудня 2017 року до 1 червня 2018 року. У цей час обмежене число абонентів мобільного оператора зможуть скористатися сервісом електронної ідентифікації для отримання послуг реєстрів Держгеокадастру й онлайн будинку юстиції.

Також під час дослідної експлуатації дослідять безперебійність функціонування сервісу, його взаємодію з системами держпідприємства Національні інформаційні системи та можливість ідентифікувати особу, маючи мобільний телефон і спеціальну SIM-карту, пише biz.nv.ua

"Платформа сервісу працює, видають перші SIM-карти зі спеціальним чіпом, подана заявка на державну сертифікацію сервісу, і ми працюємо над тим, щоб зробити оформлення документів для підключення Mobile ID максимально простим і зручним для абонентів", - каже директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку "Київстар" Євген Кражан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акаунт у месенджері замінить посвідчення особи

Щоб підключити Mobile ID, потрібно замінити SIM-карту на нову, яка підтримує додаткові функції підвищеного захисту інформації під час електронної ідентифікації користувача.

Починаючи з 2000 року, подібні до Mobile ID сервіси працюють у більшості країн ЄС, а також в Молдові, Азербайджані, Литві, Латвії, Естонії та Казахстані.

За допомогою технології Mobile ID користувачі мобільного зв'язку можуть ставити електронні підписи до документів, оплачувати послуги, отримувати доступ до захищених електронних документів. Усе це — за допомогою свого смартфону.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали тестувати новий сервіс — Mobile ID». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути