середа, 10 січня 2018 07:49

У Google Street вулиці тепер можна не лише побачити, а й почути

У Google Street вулиці тепер можна не лише побачити, а й почути
У Google Street View з'явився фоновий звук Фото: УНІАН

Японський музикант Нао Токуї створив функцію під назвою "Уявні звукові карти", що створює фоновий шум на основі того, на що користувач дивиться у Google Street View.

Це працює за умови поєднання двох різних нейронних мереж. Одна з них може ідентифікувати вміст у різних зображеннях вулиць, тоді як інша може визначити звук та акустику навколишнього середовища.

Наприклад, у житловому районі Вашингтона можна почути звуки громадського транспорту, машин, а також людей, які спілкуються між собою, пише Engadget.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці найбільше шукали у Google 2017 року

Окрім цього, можна потрапити і в середину будівель. Наприклад, у храм Саграда-Фамілія в Барселоні або на Станцію Токіо - центральний залізничний вокзал.

Сервіс можна спробувати на сайті Imaginary Soundscapes. Він працює лише на ПК з браузерами Chrome і Firefox. За замовчуванням сайт веде до випадкового місця, але користувачі можуть ввести свою власну адресу або відвідати інше випадкове місце.

Google розробила надсучасний синтезатор мови нового покоління - Tacotron 2. Технологію, імовірніше, одразу почнуть використовувати в продуктах компанії.

Зараз ви читаєте новину «У Google Street вулиці тепер можна не лише побачити, а й почути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути