Ексклюзиви
субота, 04 червня 2016 04:21

Українська космічна галузь розширює співпрацю з Європою

Українській космічної галузі важко пробитися в європейські проекти, які орієнтовані переважно на власних постачальників. Проте співпраця України та Європи в цій галузі поступово розширюється.

Про це розповів начальник відділу міжнародного розвитку бізнесу КБ "Південне" Максим Осипенко в рамках авіакосмічного салону ILA Berlin Air Show 2016, який нині проходить у Берліні, передає "Укрінформ".

"Ми провели в Берліні ряд технічних і комерційних переговорів з європейськими партнерами, зокрема, німецькими, італійськими, французькими, швейцарськими за темами співробітництва в аерокосмічній сфері", - зазначив Осипенко.

За його словами, українська сторона не тільки пропонує свої розробки і послуги, а й зацікавлена в закупівлі європейських матеріалів та комплектуючих.

На стенді КБ "Південне" і "Південмашу", які беруть участь у виставці, можна побачити макет у натуральну величину діючого двигуна RD843, який Україна постачає для європейського ракетоносія в рамках проекту "Вега".

Також на стенді представлений макет перспективного космічного апарату дистанційного зондування Землі "Січ-2М", макети перспективного ракетоносія "Маяк 33-4Н" на екологічно чистому паливі і перспективного двигуна RD810.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX успішно посадила першу ступінь Falcon 9 на морську платформу

"При його виготовленні реалізуються технології, якими володіють лише Росія, Китай і Україна", – додав Осипенко.

Нагадаємо, нещодавно в США пройшло успішне випробування ракети з українською ступінню.

Зараз ви читаєте новину «Українська космічна галузь розширює співпрацю з Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути