понеділок, 25 січня 2016 10:27

Учені прогнозують війну на Землі через космічне сміття

Учені прогнозують війну на Землі через космічне сміття

Космічне сміття, яке скупчилося навколо Землі, може спровокувати серйозну політичну кризу або навіть збройний конфлікт на планеті. Про це йдеться в статті, опублікованій у журналі Acta Astronautica.

Уламки, які засмічують космос, на думку дослідників, незабаром нестимуть загрозу для космічних апаратів. При цьому буде досить проблематично з'ясувати, чи були супутники пошкоджені уламками космічних апаратів, чи виведені з ладу однією з країн.
На орбіті Землі, згідно з інформацією, наданою NASA і Роскосмосом, перебувають понад 23 тис. фрагментів космічних апаратів розміром понад десять сантиметрів. При цьому всього в ближньому космосі більше трильйона уламків різних розмірів. Зосереджені вони на висоті від 160 до 745 кілометрів над поверхнею планети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавт опублікував космічні знімки заметілі в США

Саме там працюють більшість військових супутників різних країн. В останні 20 років, за інформацією вчених, раптово було втрачено зв'язок з десятком військових супутників. Можливою причиною цього може бути зіткнення з космічним сміттям. Вчені зазначають, що воно становить небезпеку не тільки для супутників, але й для Міжнародної космічної станції.

Нагадаємо, NASA показало вражаючі фотографії сяючих зірок.

Зараз ви читаєте новину «Учені прогнозують війну на Землі через космічне сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути