пʼятниця, 20 жовтня 2017 13:40

У майбутньому ракети друкуватимуть на гігантських 3D-принтерах

У майбутньому ракети друкуватимуть на гігантських 3D-принтерах
Фото: Relativity Space

Американські аерокосмічні інженери з компанії Relativity Space пропонують використовувати масивні 3D-принтери для виробництва вантажних ракет.

Тім Елліс і Джордан Нун — колишні фахівці компанії Blue Origin. Вони раніше працювали зі SpaceX, яка належить Ілону Маску.

Зараз доступна технологія друку окремих компонентів ракети на 3D-принтері. Проте розвиток цієї сфери йде повільно через високу вартість у порівнянні з іншими технологіями ракетобудування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три українські ракети запустять у космос

Та американські інженери прагнуть стати першими, хто широко запровадить повноцінне друкування ракет за допомогою 3D-технологій. Переконані, що це здешевить виробництво ракет в 10 разів.

Тому інженери вирішили створити з нуля власні 3D-принтери. Вони матимуть 6 м у висоту. Розробники кажуть, що ці машини створюватимуть паливні баки ракети протягом кількох днів, пише techcrunch.com. На друк цілої ракети принтеру знадобиться місяць. Зараз на це йде значно більше часу.

До 2021 року Relativity Space планують запустити виробництво тридцятиметрових ракет.

У місті Гемерт, що у Нідерландах, відкрили перший в світі міст, надрукований на 3D-принтері. Його спроектували інженери з Технічного університету Ейндховен і будівельної компанії BAM Infra. Він може витримати вагу до 5 т.

Зараз ви читаєте новину «У майбутньому ракети друкуватимуть на гігантських 3D-принтерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути