четвер, 29 серпня 2013 17:54

Томатіна: у іспанському Буньолі завершилося щорічне помідорне божевілля
14

Фото: Фото: Reuters

У самий останній тиждень серпня в місті Буньоль (Bunol), що на сході Іспанії, починається щорічний "Томатний фестиваль", присвячений завершенню літа.

Як і всі іспанські фестивалі, цей проходить з святковими феєрверками, музикою, танцями і безкоштовними пригощаннями. Але у томатного фестиваля є і одна відмінна особливість, яка приваблює в Буньоль натовпи туристів, це кульмінація свята - томатна битва Томатіна (La Tomatina), що проходить на міській площі. Сигналом до початку битви служить спеціальна петарда, що запускається в середу об 11 годині з міської ратуші. За цим сигналом на вулицях міста з'являються декілька вантажівок, завантажених головними героями свята - стиглими помідорами, які і є метальними снарядами. Перед метанням "снаряду", його, згідно з правилами, потрібно розчавити в руці.

Участь у Томатині цього року коштує близько 15 євро, а от проїхатися на вантажівціе, в якій везуть помідори на святкування - коштує 750 євро. Такою ціновою політикою організатори сподіваються відсіяти хуліганів і ігноруючих правила боїв туристів.

Зараз ви читаєте новину «Томатіна: у іспанському Буньолі завершилося щорічне помідорне божевілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути