середа, 31 серпня 2011 16:35

Для "помідорної війни" в Іспанії завезли 100 тонн стиглих помідорів
11

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні, 31 серпня, в іспанському місті Буньоль у провінції Валенсія почалось веселе свято "Ла Томатина", яке перетворюється на справжню битву урожаєм, пише FederalPress. Фестиваль проходитиме в останню середу серпня кожного року. Усі бажаючі можуть взяти участь у заході й кинути помідор в обличчя приятелеві.

Битва помідорами - це традиційна розвага міста Буньоль, щорічно більше 40 тисяч людей приїжджає сюди, щоб взяти участь в томатній війні, яка триватиме цілий тиждень. Цього року на свято завезли 100 тонн стиглих помідорів.

"Ла Томатина" присвячена покровителям міста - Сан Луїсу Бертрану і Діві де лос Дезампарадос. І включає в себе не тільки помідорні баталії, а й ярмарок, парад, музичні номери, танці та салют. А в ніч перед святкуванням проводиться конкурс з приготування паельї - традиційної валенсійської страви з рису, м'яса та морепродуктів. Паелью готують у величезних сковородах прямо на вулиці та пропонують усім учасникам фестивалю.

Приблизно о 10 годині ранку починається перший захід фестивалю Томатина, повідомляє wise-travel.ru. У центрі міста, Пласа дель Пуебло зупиняються самоскиди з величезною кількістю помідорів.

Помідори привозять з Естремадури, де вони дешевші. Технічно фестиваль почнеться тоді, коли один сміливець зможе залізти на вершину дерев'яного стовпа. На практиці цей процес займає багато часу, тому чекати поки хтось дістанеться до вершини, ні в кого немає бажання. Сигналом війни стає вогонь з брандспойтів, і тоді починається хаос. Приходити на нього прийнято в білосніжних футболках, оскільки так "кров мертвих помідорів" буде помітнішою.

Кажуть, що це свято з'явилось 1944 року, коли одного разу під час релігійного свята на вулиці зав'язалася бійка, учасники якої почали шпурляти одне в одного помідори.

Зараз ви читаєте новину «Для "помідорної війни" в Іспанії завезли 100 тонн стиглих помідорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути