Ексклюзиви
неділя, 27 травня 2018 19:40

Супрун пояснила, як безпечно користуватись смартфоном

Супрун пояснила, як безпечно користуватись смартфоном
Від смартфонів страждає спина і пальці. Фото: "Українська правда. Життя"

У людей, які багато використовують смартфон виникають проблеми з опорно-руховим апаратом. Це викликає втому і втрату працездатності.

"Для порівняння: наша голова в нейтральному положенні важить близько 4-5 кг. Під нахилом в 15 градусів її вага створює напруження для шиї в 12 кг, 60 градусів - 27 кг. Уявіть, яке навантаження постійно отримують ваші спина та шия, якщо ви надовго затримуєтесь в статичному положенні в руках з телефоном", - написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами від часто повторюваних рухів страждають руки. Від цього може виникнути біль, оніміння, поколювання та запалення в суглобах великого пальця руки.

"Тримайте телефон на рівні грудей, підборіддя або очей, щоб мінімізувати нахил шиї і підтримувати оптимальне положення в спині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руйнівниця міфів Супрун порадила, як не захворіти через роботу

- Намагайтесь змінювати пальці, якими друкуєте текст чи гортаєте стрічку новин. Зазвичай ми робимо це великим пальцем руки. За можливості кладіть телефон на тверду поверхню та пишіть текст обома руками.

- Не розмовляйте по телефону, тримаючи його між вухом та плечем. Якщо у вас зайняті руки - використовуйте гарнітуру.

- Обмежте користування телефоном 20-хвилинними сеансами, між якими робіть короткі перерви, щоб відволіктись та зробити невелику руханку.

- Робіть вправи для очей, щоб уникнути перенапруження та пересихання", - радить Супрун.

Малі зарплати є причиною емоційного виснаження. Особливо в зоні ризику знаходяться працівники освітніх установ та медичних закладів, банкіри, соціальні працівники та продавці. Про це написала на своїй сторінці в Facebook, Уляна Супрун в. о. міністра охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Супрун пояснила, як безпечно користуватись смартфоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути