Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2018 11:52

Створили найменший комп'ютер у світі

Американські вчені створили найменший комп'ютер у світі.

Фахівці Мічиганського університету змогли побудувати комп'ютер, ширина якого становить всього 0,3 мм, повідомляє прес-центр Мічиганського університету.

"Мікрокомп'ютер оснащений бездротовими передавачем і приймачем, а також процесором. Обмін даними відбувається за допомогою світла, оскільки пристрій занадто мало, щоб комплектуватися традиційної радіоантени", - розповіли в університеті.

Новинка являє собою точковий температурний сенсор. Він здатний вимірювати температуру на крихітних ділянках з похибкою в 0,1 градуса Цельсія. Мічиганські інженери відзначають, що їх розробку можна адаптувати і під виконання інших завдань. Однак вимір температури було обрано не випадково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили матеріал, який приховує об'єкти від тепловізора

  У США створено найменший в світі комп'ютер. Фото: focus.ua
У США створено найменший в світі комп'ютер. Фото: focus.ua

Існують дослідження, які показують, що ракові пухлини гаряче нормальних тканин. Однак вченим поки не вистачає доказів, щоб переконатися в цьому напевно. Тут на допомогу і може прийти нова розробка, передає Advanced Engineering Materials.

"Ми використовуємо сенсор, щоб простежити за відхиленнями температури всередині пухлин і нормальних тканин, і використати ці свідчення для визначення успішності або безплідності терапії", - говорить професор радіології та біомедичної інженерії Гері Лукер.

У Національній лабораторії Оук-Рідж, американський штат Тенессі, створили суперкомп'ютер Summit. Його теоретична межа продуктивності становить 200 петафлопсів.

Зараз ви читаєте новину «Створили найменший комп'ютер у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути