пʼятниця, 04 жовтня 2013 16:31

Сучасний дизайн і кафедральні вікна з мозаїкою - просторий будинок в приміщенні старої церкви
11

У північних країнах сьогодні часто можна побачити кинуті церкви, так як все менше людей ходять на служби. У Нідерландах широко поширена тенденція переобладнання церков під інші цілі з максимальним збереженням початкового виду. Стара церква Св. Якобус ненав'язливо розташувалася на одній з вулиць міста і вельми гармонійно вписується в навколишній архітектурний ансамбль.

Церковні церемонії проходили тут востаннє в 1991 році. З тих пір і аж до 2007 року приміщення використовувалося для проведення виставок античних меблів, зборів і невеликих концертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубічні форми і білосніжний фасад - приголомшлива вілла в Пальма-де-Мальорці

Компанія Zecc Architects взялася за часткову реконструкцію церкви. Дизайнери перетворили приміщення на 475 кв.м. в житловий будинок. Насамперед було максимально збільшений простір всередині будівлі, що дало можливість згодом виділити кімнати. Так з'явилися спальні, кабінет, ванна кімната, вітальня, кухня, їдальня і навіть щось на зразок невеликого внутрішнього дворика, який служить кімнатою для відпочинку.

Дизайнери Zecc Architects внесли мінімальну кількість змін і постаралися зберегти оригінальну дерев'яну підлогу, розкішні вікна з мозаїкою, старі дерев'яні двері, колони, арки. Навіть церковні лави знайшли нове життя і використовуються в їдальні. Важливо відзначити, що всі внесені зміни суттєво не позначилися на внутрішньому просторі церкви, і приміщення завжди може бути переобладнано для інших цілей і навіть може знову використовуватися за призначенням.

Зараз ви читаєте новину «Сучасний дизайн і кафедральні вікна з мозаїкою - просторий будинок в приміщенні старої церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути