вівторок, 02 лютого 2016 17:32

Що робити, якщо гальмує комп'ютер — поради програміста

Що робити, якщо гальмує комп'ютер — поради програміста

Більшість українців зіштовхуються з повільною роботою свого комп'ютера. Таке може бути з різних причин. Однак із більшістю з них може впоратися і малодосвідчений користувач, вважає програміст Олексій Рудич. Він розповідає Gazeta.ua, як боротися з повільною роботою комп'ютера.

"Якщо ми бачимо, що комп'ютер уже гальмує, потрібно перевірити, чи не зависла якась із програм. Для цього потрібно зайти в диспетчер завдань і подивитися, чи всі програми працюють. У диспетчері завдань відображено всі завдання, які виконує машина. Якщо якась не виконується, можна її зняти", - радить програміст.

Якщо все одно не зрозуміло, чому гальмує комп'ютер, варто перезавантажити його.

"Це не дало ніяких результатів? Тоді перевірте кількість пам'яті на системному диску (диск С). Якщо там менше 15 відсотків, це погано впливає на швидкість роботи комп'ютера. Збільшити кількість пам'яті складно. Простіше звільнити ту, що на ньому є. Перш за все, варто перевірити, чи не зберігає користувач на робочому столі великі файли - такі як музика та фільми. Їх варто перемістити на диск D чи інші диски, які є", - каже Олексій Рудич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 текстових онлайн-редакторів

Варто переглянути всі програми, встановлені на комп'ютері.

"Можливо, серед них є такі, якими не користуються. Можуть бути встановлені програми, які користувач не збирався встановлювати, але вони інсталювалися автоматично разом із іншими. Такі зазвичай прописуються до автозавантаження й автоматично відкриваються з початком роботи комп'ютера. Щоб це перевірити, потрібно встановити Total Commander із пакетом усіх програм. Через нього можна видалити з автозавантаження непотрібні програмки", - радить програміст.

Слід щодня контролювати роботу антивірусної програми.

"Потрібно дивитись, чи працює вона. Якщо є помилки, їх варто видалити. Також слід оновлювати антивірусну програму", - говорить Олексій Рудич.

Нагадаємо, Microsoft випустив перше масштабне оновлення для Windows 10.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо гальмує комп'ютер — поради програміста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути