Ексклюзиви
понеділок, 24 липня 2017 14:20

Розробники тестують надшвидкий "літаючий" потяг

Розробники тестують надшвидкий "літаючий" потяг
У Китаї тестують "літаючий" потяг Фото: ЕкоТехніка

У місті Циндао в Китаї почали тестувати залізничну гілку для підвісного потяга. Його назвали "небесний поїзд". За словами інженерів, він б'є всі рекорди за швидкістю та з інших важливих для потягів метро характеристик.

Ультралегкий поїзд створила китайська компанія CRRC Qingdao Sifang. Цей проект розробляли як малобюджетну транспортну систему. Планують, що потяг стане популярний у регіонах з гірською місцевістю і у великих містах, пише elektrovesti.net.

"На цій монорельсовій дорозі використовують новітню технологію електродвигуна з постійними магнітами. Вона має перевагу над іншими видами транспортних систем за рахунок великої потужності, меншого фізичного обсягу, низького рівню шуму та невеликої ваги", - заявив технічний директор проекту Лю Юйвень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На колії вийшов потяг із сонячними батареями

Такі поїзди складатимуться з 3-5 вагонів. Водночас у них зможуть їхати до 510 пасажирів. Пересуваються "повітряною" дорогою на висоті від 5 до 10 м над землею. Максимальна швидкість: 70 км/год.

Столичними вулицями почав курсувати новий туристичний автобус з космічним дизайном. Виготовили його на українському підприємстві. Зовні автобус нагадує космічний корабель. У ньому не видно коліс. За рахунок цього здається, що машина летить у повітрі. Вікна подібні на ілюмінатори космічного літака. Позаду машини конструктори розмістили своєрідні турбіни. Дах автобуса виконали у кращих традиціях світового космічного кораблебудування. На його бортах помітний логотип української кондитерської компанії Roshen. Ввечері окремі елементи кузова підсвічуються.

Зараз ви читаєте новину «Розробники тестують надшвидкий "літаючий" потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути