середа, 19 липня 2017 14:15

Скандальна програма M.E.Doc випустила оновлення

Скандальна програма M.E.Doc випустила оновлення
З'явилося оновлення для програми M.E.Doc, через яку місяць тому українські комп'ютери заразилися вірусом Фото: 112

12 липня розробники програми бухгалтерського обліку M.E.Doc, через яку місяць тому в сотні тисяч комп'ютерів українців, державних та комерційних установ проник вірус Petya, випустили оновлення програми. Проте фахівці впевнені, що воно не врятує від чергових нападів кіберзлочинців. Загроза зараження вірусом досі залишається.

Щоб хоча б якось заспокоїти користувачів, M.E.Doc повідомив, що оновлення тепер знаходиться на захищеному сервері "Українські спеціальні системи", повідомляють "Подробности". Також додали, що оновлення успішно пройшло перевірку антивірусними програмами, серед яких зокрема Windows Defender, Dr.Web, Avast, AVG.

Компанія-розробник не змогла отримати від кіберполіції, СБУ або інших профільних служб ніякого підтвердження безпеки оновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через вірус Petya.A зникли заяви абітурієнтів

На офіційній сторінці у Facebook українські кіберполіцейські прокоментували появу оновлення M.E.Doc. Вони не рекомендують втановлювати і використовувати це оновлення.

Оскільки оновлення зроблене у форматі EXE, з юридичного погляду це означає, що той, хто його запустив на комп'ютері бухгалтера, і несе відповідальність за наявність вірусів у ньому, стверджують фахівці.

Вірус Petya.A вперше вразив українські комп'ютери 27 червня. У групі ризику: комп'ютери й автоматизовані мережі під управлінням операційної системи Microsoft Windows і організації, де використовують бухгалтерську систему M.E.Doc. Вірус шифрує файли користувачів. За розшифрування вимагає $300 у електронній валюті біткойн.

Першими під атаку попали кілька українських банків, різні державні та комерційні підприємства. Серед них: Укрпошта, Укренерго, Київенерго, мережі заправних станцій WOG, аеропорт "Бориспіль", Укртелеком, "Нова пошта", Ощадбанк та навіть Кабінет міністрів України.

Зараз ви читаєте новину «Скандальна програма M.E.Doc випустила оновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути