вівторок, 19 вересня 2017 17:25

Редакторів замінять роботи

Редакторів замінять роботи
Роботи відслідковуватимуть жвавість реакцій на ту чи іншу новину на сайті. Після цього інформуватимуть редакторів-людей Фото: відкриті пошукові мережі

Одне з провідних канадських видань The Globe and Mail планує замінити редакторів роботами. Там хочуть автоматизувати підбір "гарячих" тем - у номер.

Роботи відслідковуватимуть жвавість реакцій на ту чи іншу новину на сайті. Після цього інформуватимуть редакторів газети. За останніми залишатиметься право - вирішувати, яка саме тема потрапить у темплан видання, пише інтернет-ресурс jrnlst.ru з посиланням на медіаексперта Андрія Мірошниченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот виступив в ролі диригента філармонічного оркестру

"Такий підхід надасть редакторам більше впевненості в тому, що дійсно цікавить людей. Інстинкт досвідченого редактора замінити неможливо, але коли ти отримуєш детальні дані, з'являється ясність", - вважає видавець Філіп Кроулі.

Експерт у сфері штучного інтелекту розробить спеціально для редакції видання модель алгоритму, яка аналізуватиме реакції читачів і "підказуватиме", які теми цікавлять аудиторію, змушують "лайкати" і "репостити" журналістські матеріали в соцмережах.

Фахівці пропрокують, що скоро з'являться біометричні технології, які вираховуватимуть зацікавленість читача за тим, як у нього розширилися зіниці, пришвидшився пульс або зволожилися пальці під час читання тексту. Можна буде майже миттєво вираховувати найцікавіші теми, керуючись не суб'єктивними знаннями, а точними статистичними даними.

Композитор з Нової Зеландії Найджел Стенфорд навчив промислових роботів грати на музичних інструментах. Він створив трек "Automatica - Robots Vs. Music" з майбутнього альбому Stanford. Відеокліп композитор розмістив на своєму каналі в YouTube. Лейбл присвячений питанню, наскільки ми близькі до того, щоб штучний інтелект замінив людину у сферах, які раніше вважалися виключно людською діяльністю, такі як написання музики. За словами Стенфорда, ми вже досить близько.

Зараз ви читаєте новину «Редакторів замінять роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути