Ексклюзиви
четвер, 14 вересня 2017 22:36

Робот виступив в ролі диригента філармонічного оркестру

Робот виступив в ролі диригента філармонічного оркестру
В італійському місті Піза людиноподібний робот диригував оркестром філармонії, з яким співав тенор Андреа Бочеллі Фото: Twitter

Двурукого робота YuMi навчили диригувати оркестром.

Для цього диригент філармонічного оркестру Лукки в Італії керував руками робота, а той записував рухи і згодом повторював їх самостійно, пише reuters.

12 вересня 2017 року робот виступив як диригент в Театрі Верді в Пізі в рамках Першого міжнародного фестивалю робототехніки.

Робота назвали YuMi. Його недоліком є ​​нездатність до імпровізації. При цьому YuMi вдалося зіграти з оркестром арію з опери Джузеппе Верді "Ріголетто".

Для того, щоб навчити YuMi диригувати шестихвилинним твором, треба було 17 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти зробили зі своїх тіл видовищну проекцію годинника

"Нам потрібно багато часу, щоб зрозуміти його рухи. Але коли ми звикли до YuMi, все стало дуже просто. Гнучкість рук просто неймовірна як для машини. А його творці - справжні професіонали. Вони довели до ідеалу довжину і швидкість кожного руху робота", - каже диригент філармонічного оркестру Лукки Андреа Коломбіні.

Розробники робота відзначають, що незважаючи на успішний виступ, все ж такий робот не може замінити справжнього диригента на постійній основі, оскільки він лише відтворює записану послідовність рухів. Якщо оркестр зіб'ється з темпу, такий диригент не зможе зімпровізувати і синхронізувати виступ.

У мережі з'явилася перша фотографія Xiaomi Mi Mix 2, зовнішній вигляд збігається з концептом французького дизайнера Філіпа Старка.

Зараз ви читаєте новину «Робот виступив в ролі диригента філармонічного оркестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути