Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2017 08:50

Роботам вдалося зіграти на музичних інструментах

Роботам вдалося зіграти на музичних інструментах
Автор пісні розповідає, наскільки ми близькі до того, щоб штучний інтелект замінив людину у написанні музики. Фото: кадр з відео

Композитор з Нової Зеландії Найджел Стенфорд навчив промислових роботів грати на музичних інструментах. Він створив трек "Automatica - Robots Vs. Music" з майбутнього альбому Stanford.

Відеокліп композитор розмістив на своєму каналі в YouTube

Лейбл присвячений питанню того, наскільки ми близькі до того, щоб штучний інтелект замінив людину у сферах які раніше вважалися виключно людською діяльністю, такі як написання музики. За словами Стенфорда, ми вже досить близько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот виступив в ролі диригента філармонічного оркестру

Для запису пісні чоловік використав кілька промислових робототехнічних систем компанії Kuka. Стенфорд почав їх програмувати, аби вони грали на барабанах, клавішних і бас-гітарі. Він також навчив їх виконувати деякі трюки.

Протягом місяця Найджел безвилазно перебував в своєму гаражі, і методом проб і помилок йому вдалося змусити роботів виробляти такі звуки, які він хотів.

За його словами, весь проект він виконав самостійно, без будь-якої сторонньої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Роботам вдалося зіграти на музичних інструментах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі