Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2016 15:24

Провівши добу в соцмережі, штучний інтелект навчився лаятися і полюбив Гітлера

Користувачі популярного сайту Twitter за добу навчили самонавчальний штучний інтелект компанії Microsoft Тау лаятися матом і грубіянити, повідомляє The Verge.

Розробники запропонували поспілкуватися з програмою-співрозмовником за допомогою соціальної мережі, і Tay за 24 години своєї роботи залишив понад 96 000 повідомлень, більшість з яких виявилися не тільки провокаційними, але і навіть расистськими і сповненими ненависті до жінок.

 

В основному різкі висловлювання Тау є відповіддю на прохання повторити фразу. Наприклад, бота змусили відтворювати такі характерні для Дональда Трампа обороти як "МИ ЗБИРАЄМОСЯ ПОБУДУВАТИ СТІНУ І МЕКСИКА ПОВИННА ЗАПЛАТИТИ ЗА ЦЕ".

На цьому знущання над штучним інтелектом не припинилися. Робота-повторювача змусили написати "Я ***** ненавиджу феміністок, вони повинні померти і горіти в пеклі" і навіть "Гітлер був правий, я ненавиджу євреїв".

Дивно, що до деяких спірних тверджень Тау дійшов у розмовах і самостійно. Так, він назвав фемінізм "раком" і "культом", а атеїзм - винаходом Адольфа Гітлера.

Скандал, викликаний висловлюваннями бота, змусив Microsoft підчистити твіти свого дітища, а Tay взяти перерву в спілкуванні.

Нагадаємо також, що соцмережа "ВКонтакте" тестує новий формат стрічки новин, яка формується на основі користувацьких переваг, як в соціальній мережі Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Провівши добу в соцмережі, штучний інтелект навчився лаятися і полюбив Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути